Stapanje boje: Tehnika još prirodnija od balayagea

Može li koja tehnika bojenja izgledati prirodnije od balayagea? Može! Upoznajte se s tehnikom stapanja boje: kosa se boji u nekoliko nijansa. Rezultat? Nježna, blistava boja. Otkrivamo tu boju i po čemu se tehnika stapanja boje razlikuje od balayagea.

Nema sumnje: kad je u pitanju bojenje, balayage je jedna od najboljih stvari koje su se dogodile našoj kosi proteklih godina. Prošlost su dani pramenova koji se boje na foliji! A razlog je prirodan izgled: tehnika balayage nanosi boju četkicom ili kistom na kosu, stvarajući vrlo prirodan rezultat. No sada imamo novu trendi tehniku bojenja: stapanje boje. Ta je tehnika stvorena za one koji žele izgled svježe, prirodne boje kose. Sve otkrivamo.

Stapanje boje i balayage

Za razliku od tehnika balayage i ombré, stapanje boje sastoji se od bojenja kose u tri ili četiri boje. Ta tehnika također sjajno izgleda s vašom prirodnom bojom kose te se boje stapaju i stvara jarki i sjajan, no istodobno vrlo prirodan izgled. Druga korist tom dodatnom obliku balayagea: izrast nije osobito vidljiv zbog mnogih svjetlijih i tamnijih pramenova u toj tehnici bojenja. S tehnikom stapanja boje zaboravite na česti odlazak frizeru na obradu izrasta.

Hoće li vam tehnika stapanja boje pristajati?

Sjajna vijest: stapanje boje pristaje uz sve prirodne boje. Nijanse koje se boje na kosu odabiru se tako da savršeno pristaju uz vašu prirodnu boju kose. Savjet: odabrane boje ne bi smjele biti drastično različite od vaše prirodne boje i trebaju biti usklađene jedna s drugom. Najbolje je da sve nijanse budu iz palete jedne boje – primjerice, spoj različitih plavih tonova. Time ćete dobiti najuravnoteženiji i najprirodniji rezultat.

Kao i kod svih bojenja kose: nakon stapanja boje, obavezno njegujte kosu posebnim šamponom i regeneratorom za obojenu kosu. Time ćete duže održati boju na kosi.

Kako biste isprobali tehniku stapanja boje, preporučujemo da potražite stručnjaka koji će vam pomoći da postignete prirodan rezultata s različitim nijansama. Pronađite Schwarzkopf Professional frizera blizu vas na našoj aplikaciji Nađi frizera.

Povezani članci
 • Tri nove smeđe nijanse – i kako obojiti kosu u te boje

  Smeđa kosa

  Tri nove smeđe nijanse – i kako obojiti kosu u te boje
  ...

  Kesten, karamela i lješnjak: to su najnovije prekrasne smeđe nijanse, a najbolje izgledaju obojane višedimenzionalno. Sve ćemo objasniti, uključujući kome pristaju i kako obojiti kosu

  ...
 • Brisanje mrlja od boje za kosu: Savjeti i trikovi za lakše uklanjanje boje za kosu s kože

  Bojenje

  Brisanje mrlja od boje za kosu: Savjeti i trikovi za lakše uklanjanje boje za kosu s kože
  ...

  Otkrivamo najbolja kućanske potrepštine za uklanjanje boje za kosu s kože. Mrlje oko ruba kose, na ušima…

  ...
 • Sve o bojenju kose kod kuće

  Bojenje

  Sve o bojenju kose kod kuće
  ...

  Donosimo sve što trebate znati za očaravajući rezultat bojenja i kad je vrijeme da se posavjetujete sa stručnjakom.

  ...
 • Mogu li staviti preljev na svoju izbijeljenu kosu?

  Bojenje

  Mogu li staviti preljev na svoju izbijeljenu kosu?
  ...

  Možete li staviti preljev na izbijeljenu kosu? Svi znamo nekoga tko je imao katastrofalno iskustvo promjene boje kose. Otkrivamo mogućnosti za promjenu boje u izbijeljenoj kosi: koje vam nijanse pristaju i kako ih nanijeti da biste dobili rezultat koji želite

  ...
 • Lako je napraviti pramenove kod kuće: evo kako!

  Pramenovi

  Lako je napraviti pramenove kod kuće: evo kako!
  ...

  Pramenovima unesite prirodno svjetlu u svoju kosu. U samo nekoliko jednostavnih koraka možete kod kuće napraviti pramenove od kojih će vaša kosa zablistati.

  ...
 • Što je balayage?

  Frizura i trendovi boje kose

  Što je balayage?
  ...

  Balayage je trend kose par excellence i može se koristiti na bilo kojem tipu kose. U Schwarzkopfu možete naučiti sve o balayage tehnici.

  ...
 • Narančasta kosa: Najčešća pogreška kod bojenja

  Savjetovanje o boji

  Narančasta kosa: Najčešća pogreška kod bojenja
  ...

  Bojanje ili revitalizacija boje: najbolji savjeti da ništa ne pođe po zlu kada bojate kosu kod kuće

  ...
 • Prirodno posvjetljivanje boje kose

  Posvjetljivanje

  Prirodno posvjetljivanje boje kose
  ...

  Unesite sunce u svoju kosu: Posvjetljujemo prirodnim metodama koje unose blistav sjaj u vašu kosu

  ...
 • Osnove bojenja kose

  Bojenje

  Osnove bojenja kose
  ...

  Bojenje kose uvijek je uzbudljivo, ali i stresno! Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da otprve uspješno obojite svoju kosu. Naveli smo naše najdraže ideje.

  ...
 • Boja za kosu u pjeni

  Bojenje

  Boja za kosu u pjeni
  ...

  Koja sjajna ideja, trajna boja za kosu u pjeni! Nanošenje je jednostavno, rezultat prekrasan, a uz pomoć nekoliko savjeta vi i vaša nova boja kose izgledat ćete blistavo i savršeno

  ...
 • Ledeni vrhovi: Vratili su se plavi pramenovi za muškarce!

  Bojenje

  Ledeni vrhovi: Vratili su se plavi pramenovi za muškarce!
  ...

  90-e su se i službeno vratile: otkrivamo kako posvijetljeni vrhovi i pramenovi mogu izgledati moderno te kako kod kuće možete obojiti ledene vrhove…

  ...
 • Kako obojiti izrast kod kuće

  Bojenje

  Kako obojiti izrast kod kuće
  ...

  Bilo da se vaša prirodna boja kose ili dosadne sijede vlasi nadziru ispod obojene kose, možete se riješiti tog izrasta kod kuće.

  ...