Ledeni vrhovi: Vratili su se plavi pramenovi za muškarce!

Devedesete su se i služebno vratile - u modu, a sad i na muške glave! Otkrivamo kako posvijetljeni vrhovi i pramenovi mogu izgledati moderno te kako kod kuće možete obojiti ledene vrhove... 

U 90-ima je gotovo svaki muškarac imao plave pramenove u kosi. Otad su pramenovi u muškoj kosi nestali – sve dosad. Ta se frizura vratila, u trendu je i naziva se „ledeni vrhovi“, što zvuči muževnije i modernije od „plavih pramenova“. Za razliku od frizure iz devedesetih, sad je obavezan nježan prijelaz od prirodne boje kose do izbijeljenih vrhova. Tako boja kose izgleda prirodno i živahno. Evo kako možete sami obojiti ledene vrhove.

Ledeni vrhovi: napravite ih sami

Kako biste pronašli plavu nijansu koja vam savršeno pristaje, kod odabira boje za kosu usporedite boju svojih prirodnih pramenova uz primjere na pozadini pakovanja. Savjet: ako imate jako tamnu kosu, najbolje je da se posavjetujete sa stručnjakom kod bojenja, tako da postignete rezultat kojem ste se nadali.

Boju nanosite četkom za bojenje (za suptilnije pramenove) ili češljem sa širokim zupcima (za jače pramenove). Prije početka bojenja, prekrijte ramena starim ručnikom kako ne biste zamrljali odjeću. Nanesite boju na četku ili češalj te ga od korijena kose povucite kroz kosu do vrhova. Kad se približavate vrhovima, jače pritisnite četku ili češalj uz kosu kako biste proizveli prirodan prijelaz boje.

Ako želite da su vam samo vrhovi kose plavi, bez prijelaza – u stilu 90-ih – trebate samo nanijeti boju na vrhove kose. To se preporučuje samo ako je vaša prirodna nijansa nešto tamnija od plave nijanse koju ste odabrali, tako da je suptilan prijelaz između prirodne i obojene boje.

Oblikovanje ledenih vrhova

Savjeti za ledene vrhove: što manje proizvoda za oblikovanje, to bolje. Štedljivo nanosite gel ili vosak za kosu. Šiljasti izgled (u stilu 90-ih) u spoju s pramenovima i plavim vrhovima malo je prekičast za današnje doba! Ledeni vrhovi sjajno izgledaju u frizurama gdje je kosa na vrhu glave duža od kose sa strane, poput laganog undercuta ili klasične capri frizure. Spoj super kratke kose i ledenih vrhova se ne preporučuje. A kad je u pitanju vaš izgled i oblik lica, sve pristaje: posvijetljeni vrhovi mogu dobro izgledati na svakom muškarcu!

Ne usudite ih se sami napraviti? Schwarzkopf Professional frizer sigurno će za vas naći najbolju nijansu plave boje i oblikovati ledene vrhove koji će vam pristajati. Pronađite frizera putem naše aplikacije Nađi frizera.

Povezani članci
 • Tri nove smeđe nijanse – i kako obojiti kosu u te boje

  Smeđa kosa

  Tri nove smeđe nijanse – i kako obojiti kosu u te boje
  ...

  Kesten, karamela i lješnjak: to su najnovije prekrasne smeđe nijanse, a najbolje izgledaju obojane višedimenzionalno. Sve ćemo objasniti, uključujući kome pristaju i kako obojiti kosu

  ...
 • Brisanje mrlja od boje za kosu: Savjeti i trikovi za lakše uklanjanje boje za kosu s kože

  Bojenje

  Brisanje mrlja od boje za kosu: Savjeti i trikovi za lakše uklanjanje boje za kosu s kože
  ...

  Otkrivamo najbolja kućanske potrepštine za uklanjanje boje za kosu s kože. Mrlje oko ruba kose, na ušima…

  ...
 • Sve o bojenju kose kod kuće

  Bojenje

  Sve o bojenju kose kod kuće
  ...

  Donosimo sve što trebate znati za očaravajući rezultat bojenja i kad je vrijeme da se posavjetujete sa stručnjakom.

  ...
 • Mogu li staviti preljev na svoju izbijeljenu kosu?

  Bojenje

  Mogu li staviti preljev na svoju izbijeljenu kosu?
  ...

  Možete li staviti preljev na izbijeljenu kosu? Svi znamo nekoga tko je imao katastrofalno iskustvo promjene boje kose. Otkrivamo mogućnosti za promjenu boje u izbijeljenoj kosi: koje vam nijanse pristaju i kako ih nanijeti da biste dobili rezultat koji želite

  ...
 • Lako je napraviti pramenove kod kuće: evo kako!

  Pramenovi

  Lako je napraviti pramenove kod kuće: evo kako!
  ...

  Pramenovima unesite prirodno svjetlu u svoju kosu. U samo nekoliko jednostavnih koraka možete kod kuće napraviti pramenove od kojih će vaša kosa zablistati.

  ...
 • Što je balayage?

  Frizura i trendovi boje kose

  Što je balayage?
  ...

  Balayage je trend kose par excellence i može se koristiti na bilo kojem tipu kose. U Schwarzkopfu možete naučiti sve o balayage tehnici.

  ...
 • Narančasta kosa: Najčešća pogreška kod bojenja

  Savjetovanje o boji

  Narančasta kosa: Najčešća pogreška kod bojenja
  ...

  Bojanje ili revitalizacija boje: najbolji savjeti da ništa ne pođe po zlu kada bojate kosu kod kuće

  ...
 • Prirodno posvjetljivanje boje kose

  Posvjetljivanje

  Prirodno posvjetljivanje boje kose
  ...

  Unesite sunce u svoju kosu: Posvjetljujemo prirodnim metodama koje unose blistav sjaj u vašu kosu

  ...
 • Osnove bojenja kose

  Bojenje

  Osnove bojenja kose
  ...

  Bojenje kose uvijek je uzbudljivo, ali i stresno! Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da otprve uspješno obojite svoju kosu. Naveli smo naše najdraže ideje.

  ...
 • Boja za kosu u pjeni

  Bojenje

  Boja za kosu u pjeni
  ...

  Koja sjajna ideja, trajna boja za kosu u pjeni! Nanošenje je jednostavno, rezultat prekrasan, a uz pomoć nekoliko savjeta vi i vaša nova boja kose izgledat ćete blistavo i savršeno

  ...
 • Stapanje boje: Tehnika još prirodnija od balayagea

  Bojenje

  Stapanje boje: Tehnika još prirodnija od balayagea
  ...

  U stapanju boje, kosa se boji u nekoliko nijansa. Rezultat? Nježna, blistava boja. Otkrivamo tu boju i po čemu se tehnika stapanja boje razlikuje od balayagea…

  ...
 • Kako obojiti izrast kod kuće

  Bojenje

  Kako obojiti izrast kod kuće
  ...

  Bilo da se vaša prirodna boja kose ili dosadne sijede vlasi nadziru ispod obojene kose, možete se riješiti tog izrasta kod kuće.

  ...