Obrada izrasta – Kako obojiti izrast kod kuće

Žena plave kose s crvenim ručnikom preko ramena boji kosu s četkicom za bojenje

Bilo da imate crvenu, crnu, platinastu, pepeljasto-smeđu, zlatno-plavu ili kosu boje karamela – bojite li je redovito? Tada vjerojatno znate kako je naporno kad se pojavi izrast. Srećom, taj izrast možete obojiti i kod kuće. Skupili smo savjete kako obojiti izrast kod kuće.

Bilo da se vaša prirodna boja kose ili dosadne sijede vlasi nadziru ispod obojene kose, možete se riješiti tog izrasta kod kuće. Ako se odlučite za preljev, on će se s vremenom isprati i trajat će oko šest do osam tjedana. Tijekom tog vremena morat ćete ponovno i češće bojiti svoj izrast. Stoga je boja za kosu možda najbolja ideja budući da puno duže traje. Ako niste dovoljno hrabri da sami obojite izrast, postoje i druge mogućnosti poput pudera za kosu ili posebnim frizura koje vam pomažu da prikrijete svoj izrast, barem na neko vrijeme.

Bojenje izrasta – kako to učiniti!

Za bojenje izrasta trebat ćete češalj za tapiranje i odgovarajuću boju za kosu. Pripazite da je ta nova boja slična nijansi vaše kose, tako da dobijete ujednačenu boju. Skinite nakit, odjenite staru majicu i ogrnite se tamnim ručnikom kako biste se zaštitili od mrlja boje. Također ćete trebati ukosnice ili kopče za pridržavanje pramenova kose. Drugi pribor poput jednokratnih rukavica možete naći u kutiji s bojom. Sad ćemo detaljno objasniti kako možete sami obojiti izrast kod kuće:

 1. Podijelite kosu na četiri dijela. To možete lako učiniti češljem za tapiranje. Napravite njime ravnu crtu preko pozadine glave od jednog uha do drugoga. Podijelite taj donji dio na dva jednaka dijela s razdjeljkom po sredini. Kosa na vrhu glave trebala bi također biti podijeljena na dva jednaka dijela s razdjeljkom po sredini.
 2. Sad je vrijeme za bojenje. Počnite od pozadine glave, budući da kosi ondje treba duže da upije boju nego kosi na vrhu glave. Za to, uzmite lijevi donji dio kose i počnite nanositi boju na izrast. Pazite da je korijen posve prekriven bojom, ali i da ne obojite previše preko već obojene kose. Tako ćete dobiti ujednačenu boju.
 3. Sad kad ste obojili kosu ispod, vrijeme je da krenete na idući dio. Češljem za tapiranje odredite koliko je jedan centimetar od korijena i nanesite boju. Ponovite taj postupak pramen po pramen sve dok ne obojite prvi dio kose.
 4. Idući korak je bojenje drugog dijela kose te nastavite bojiti na isti način kao i prvi dio, bojeći izrast od korijena do jednog centimetra dužine.
 5. Sad je vrijeme da obojite dva gornja dijela kose – ponovite iste korake kao i prije te bojite prema čelu.
 6. Pustite da boja radi svoju čaroliju. Točna količina vremena djelovanja boje na kosi bit će napisana na kutiji. Postavite alarm ili štopericu na svom pametnom telefonu tako da ne izgubite pojam o vremenu.
 7. Kad se alarm oglasi, vrijeme je da isperete boju. Kad voda bude posve čista, to znači da ste dobro isprali kosu. Nanesite regenerator koji će vašoj svježe obojenoj kosi dati divan sjaj.
Povezani članci
 • Tri nove smeđe nijanse – i kako obojiti kosu u te boje

  Smeđa kosa

  Tri nove smeđe nijanse – i kako obojiti kosu u te boje
  ...

  Kesten, karamela i lješnjak: to su najnovije prekrasne smeđe nijanse, a najbolje izgledaju obojane višedimenzionalno. Sve ćemo objasniti, uključujući kome pristaju i kako obojiti kosu

  ...
 • Brisanje mrlja od boje za kosu: Savjeti i trikovi za lakše uklanjanje boje za kosu s kože

  Bojenje

  Brisanje mrlja od boje za kosu: Savjeti i trikovi za lakše uklanjanje boje za kosu s kože
  ...

  Otkrivamo najbolja kućanske potrepštine za uklanjanje boje za kosu s kože. Mrlje oko ruba kose, na ušima…

  ...
 • Sve o bojenju kose kod kuće

  Bojenje

  Sve o bojenju kose kod kuće
  ...

  Donosimo sve što trebate znati za očaravajući rezultat bojenja i kad je vrijeme da se posavjetujete sa stručnjakom.

  ...
 • Mogu li staviti preljev na svoju izbijeljenu kosu?

  Bojenje

  Mogu li staviti preljev na svoju izbijeljenu kosu?
  ...

  Možete li staviti preljev na izbijeljenu kosu? Svi znamo nekoga tko je imao katastrofalno iskustvo promjene boje kose. Otkrivamo mogućnosti za promjenu boje u izbijeljenoj kosi: koje vam nijanse pristaju i kako ih nanijeti da biste dobili rezultat koji želite

  ...
 • Lako je napraviti pramenove kod kuće: evo kako!

  Pramenovi

  Lako je napraviti pramenove kod kuće: evo kako!
  ...

  Pramenovima unesite prirodno svjetlu u svoju kosu. U samo nekoliko jednostavnih koraka možete kod kuće napraviti pramenove od kojih će vaša kosa zablistati.

  ...
 • Što je balayage?

  Frizura i trendovi boje kose

  Što je balayage?
  ...

  Balayage je trend kose par excellence i može se koristiti na bilo kojem tipu kose. U Schwarzkopfu možete naučiti sve o balayage tehnici.

  ...
 • Narančasta kosa: Najčešća pogreška kod bojenja

  Savjetovanje o boji

  Narančasta kosa: Najčešća pogreška kod bojenja
  ...

  Bojanje ili revitalizacija boje: najbolji savjeti da ništa ne pođe po zlu kada bojate kosu kod kuće

  ...
 • Prirodno posvjetljivanje boje kose

  Posvjetljivanje

  Prirodno posvjetljivanje boje kose
  ...

  Unesite sunce u svoju kosu: Posvjetljujemo prirodnim metodama koje unose blistav sjaj u vašu kosu

  ...
 • Osnove bojenja kose

  Bojenje

  Osnove bojenja kose
  ...

  Bojenje kose uvijek je uzbudljivo, ali i stresno! Evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da otprve uspješno obojite svoju kosu. Naveli smo naše najdraže ideje.

  ...
 • Boja za kosu u pjeni

  Bojenje

  Boja za kosu u pjeni
  ...

  Koja sjajna ideja, trajna boja za kosu u pjeni! Nanošenje je jednostavno, rezultat prekrasan, a uz pomoć nekoliko savjeta vi i vaša nova boja kose izgledat ćete blistavo i savršeno

  ...
 • Ledeni vrhovi: Vratili su se plavi pramenovi za muškarce!

  Bojenje

  Ledeni vrhovi: Vratili su se plavi pramenovi za muškarce!
  ...

  90-e su se i službeno vratile: otkrivamo kako posvijetljeni vrhovi i pramenovi mogu izgledati moderno te kako kod kuće možete obojiti ledene vrhove…

  ...
 • Stapanje boje: Tehnika još prirodnija od balayagea

  Bojenje

  Stapanje boje: Tehnika još prirodnija od balayagea
  ...

  U stapanju boje, kosa se boji u nekoliko nijansa. Rezultat? Nježna, blistava boja. Otkrivamo tu boju i po čemu se tehnika stapanja boje razlikuje od balayagea…

  ...