Žena s izbijeljenom kosom i šeširom
Boja kose | Bojenje

Mogu li staviti preljev na svoju izbijeljenu kosu?

Možete li staviti preljev na izbijeljenu kosu? Svi znamo nekoga tko je imao katastrofalno iskustvo promjene boje kose. Otkrivamo mogućnosti za promjenu boje u izbijeljenoj kosi: koje vam nijanse pristaju i kako ih nanijeti da biste dobili rezultat koji želite.

 

Imate izbijeljenu kosu i želite promijeniti boju preljevom? To je moguće i nježnije od bojenja kose. No morate pripaziti na neke stvari, inače biste mogli završiti sa zelenom ili narančastom nijansom – a to vjerojatno nije ono što želite. Općenito, što je tamnija boja u koju želite obojiti svoju plavu kosu, to postupak treba biti nježniji. Izbjeljivanje ogrubljuje površinu vlasi, tako da se pigmenti boje teže pričvršćuju za nju, za razliku od kose koja nije obojena. Odaberete li pretamni preljev, vaš rezultat može biti nejednak.

Obojite izbijeljenu plavu kosu ovim nijansama

Preljev je idealan za izbijeljenu kosu ako želite provjeriti pristaje li vam neka druga nijansa prije nego što se odlučite za tu boju. Za razliku od boje za kosu, preljev se postupno ispire sa svakim pranjem kose – to jest, preljev nije trajan.
Prvo, odaberite svoju nijansu. Savjet: ako je vaša izbijeljena nijansa topla, svjetlucava i žućkasta, tada je za vas idealan topao ton (zlatno-plava, zlatno-smeđa, boja kestena ili čokolade). Ako je vaša izbijeljena kosa hladna plava, tada vam pristaje preljev u hladnijoj nijansi. Ako niste sigurni koja bi vam nijansa pristajala, posavjetujte se sa stručnjakom.

Uz određenu nijansu za izbijeljenu plavu kosu, u obzir uzmite i svoj ten. Vrlo tamna kosa može izgledati jako kontrastno i strogo uz blijedu kožu. Savjet: najbolje je ne prati kosu prije nanošenja preljeva. Prirodna masnoća pruža zaštitu i postupak bojenja čini nježnijim.

Odgovarajuća njega za izbijeljenu kosu obojanu preljevom

Puno je njege potrebno da bi izbijeljena kosa izgledala njegovano i zdravo, nakon nanošenja preljeva. Ključno je da koristite proizvode za zaštitu obojene kose. Od njih će vaša nova boja duže blistati. Pružite kosi dodatnu njegu nanošenjem maske za kosu svaka 2-3 dana. Savjet: kad god možete, nanesite masku, omotajte kosu ručnikom i ostavite je da djeluje jedan do dva sata. Za ekstra njegu idealno je nekoliko kapi ulja ili proizvod za njegu koji se ne ispire. I uvijek nanosite zaštitu od topline prije sušenja kose ili ravnanja uređajem.

Otkrijte: Izbjeljivanje