Mladenka drži cvijeće
Styling kose | Vjenčanje

Jedinstvene svadbene frizure za vaš veliki dan

Kad je u pitanju vaš veliki dan, želite ga se sjećate kao najboljeg dana u svom životu, ali isto tako želite pomisliti: „Izgledala sam očaravajuće – frizura mi je bila divna“. Nije svaka svadbena frizura za svaku mladenku, no srećom postoji toliko prekrasnih frizura da ćete sigurno naći onu koja će vam savršeno pristajati! Kako bismo vam pomogli, donosimo tri vrlo različite frizure, samo da vam pokažemo koliko jedinstvene svadbene frizure mogu biti.

Svadbena frizura broj 1: Nezaglađeno

Ova očaravajuća frizura najbolja je za srednje dugu do dugu kosu i za kosu koja voli imati svoju slobodu. Sjajna prednost ove nezaglađene frizure jest ta da nije strahota ako pramenovi počnu ispadati nakon što ste nekoliko puta otplesali Macarenu. Naprotiv, to će izgledati kao dio frizure. Ne možete pogriješiti. Evo detaljnih uputa kako oblikovati tu nezaglađenu svadbenu frizuru:

Žena okrenuta leđima s neuredno složenom punđom
© Schwarzkopf

Nezaglađenu frizuru super je lako oblikovati, no svejedno izgleda očaravajuće.

1. korak: skupite kosu u rep smješten na sredini pozadine glave i učvrstite ga gumicom.

 

2. korak: uvijte rep dok ne oblikujete punđu i gurnite vrhove repa ispod gumice.

 

3. korak: sad je vrijeme da napravite nezaglađenu punđu. Izvucite nekoliko pramenova iz punđe i uvijte ih ako je potrebno. Ukosnicama pričvrstite izvučene pramenove tako da vise točno kako vi želite.

 

4. korak: stavite obruč za kosu na glavu i povucite ga malo nazad i vratite naprijed da napravite malu kokoticu kako bi frizura imala više volumena.

 

5. korak: poprskajte frizuru lakom za kosu za postojanost.

Svadbena frizura broj 2: Neobično moderna

Svi znamo da su punđe i šinjoni predivan dio svadbene frizure, no ako želite izaći iz tradicionalnog izgleda mladenke, možda će vam dobro doći ova otkačenija inspiracija. Pokazujemo vam kako se oblikuje ovaj izgled rock-zvijezde:

Mladenka opuštene frizure drži buket
© Schwarzkopf

Neobično moderna frizura jednostavna je i elegantna.

1. korak: uzmite svu kosu s vrha glave, pazite da ste s obje strane uzeli kosu s iste razine. Pričvrstite taj dio kose kopčom, poslije ćemo se njemu vratiti.

 

2. korak: sad je vrijeme da oblikujemo zaglađene strane. Ostalu kosu povucite u rep srednje visine. Češljem začešljajte obje strane što više uz vlasište. Poprskajte lakom za kosu i počešljajte obje strane da budu što glađe moguće tako da nema letećih vlasi.


3. korak: sad se vraćamo kosi na vrhu glave. Maknite kopču i odvojite dio kose sa stražnje strane. Savjet: ako imate tanku ili svilenkastu kosu, poprskajte je sprejem za teksturu kako bi bila podatnija. Natapirajte taj dio kako bi imao više volumena.


4. korak: natapirajte i preostalu kosu na vrhu glave, počevši straga prema naprijed. Uzimajte male pramenove. Kad ste natapirali cijeli taj dio, obilno poprskajte kosu lakom.


5. korak: izravnajte rep tako da izgleda još ravnije, no ne zaboravite prvo nanijeti zaštitu od topline. I gotovi ste.

Svadbena frizura broj 3: Romantična

Neće nedostajati romantičnih trenutaka na vašem vjenčanju, pa zašto ne biste i kosu oblikovali na romantičan način? Romantična frizura treba biti nježna i ležerna, i ne bojte se unijeti malo svjetlucavih ukrasa. Ova romantična frizura najlakša je od sve tri ovdje, ali izgledat će kao da je profesionalno oblikovana!

Mladenka s romantičnom frizurom u vjenčanici
© Schwarzkopf

Romantična frizura može se ukrasiti cvijećem i dragim kamenjem.

1. korak: važno je da je kosa posve počešljana, bez zapletaja, tako da je možete lako isplesti prstima.


2. korak: od razine uha, podijelite kosu na tri jednaka dijela i počnite oblikovati francusku pletenicu prebacivši lijevi dio u sredinu, zatim desni dio preko srednjega itd.


3. korak: kad ste ispleli svu kosu, pletenica može izgledati prilično tanko. Sad je vrijeme da je napraviti debljom. Držite kraj pletenice jednom rukom, a drugom nježno izvlačite ispletene dijelove prema gore tako da pletenica izgleda opuštenije. Proširite svu pletenicu i ponovite postupak ako niste zadovoljni.


4. korak: ako želite unijeti svadbeni nakit za kosu kao model sa slike, upletite ga kroz pletenicu i namjestite da se što bolje vidi i blista iz pletenice.


5. korak: ne zaboravite na lak za kosu koji će postojano učvrstiti vašu romantičnu frizuru.