Žena s neuredno složenom punđoms e rasteže i gleda kroz prozor
Styling kose | Savjeti i trikovi

Brze ideje za frizuru kad nemate vremena


Provodite li više vremena u svoja četiri zida nego inače? I mi! Radite od kuće, učite od kuće, pa čak se i redovita vježba odvija na prostirci za jogu nasred dnevne sobe. Priznajemo, u posljednje smo vrijeme zanemarili svoju kosu. Ali što ako vam kolege iznenada upute videopoziv? Nema problema! Pokazat ćemo vam tri brze ideje kojima ćete brzo dotjerati svoju kosu.

 

Prođete li samo na brzinu češljem kroz kosu i to je to? Budite iskreni – je li to u posljednje vrijeme vaša jutarnja rutina? Bez brige, to je posve razumljivo budući da trenutačno svi puno vremena provodimo kod kuće pa se dogodi da katkad ne operemo kosu jedan ili dva dana duže nego inače. No, ako želite izgledati kao da imate frizuru kad idete u trgovinu, dnevnu šetnju parkom ili za neočekivani videopoziv, imamo tri brze frizure za vas.

Žena s nezaglađenom punđom i ružičastom majicom.
© Shutterstock / shurkin_son

Nezaglađena punđa: najlakša i najbrža frizura od svih.

Nezaglađena punđa

Kosa vam je i dalje sjajna, no nema frizure i ne želite provesti 20 minuta pred zrcalom zbog kratkog odlaska u trgovinu? Tada je nezaglađena frizura za vas.

 

 1. Dobro počešljajte kosu. Začešljajte je u visoki rep i svežite tankom gumicom, no ne prečvrsto.
 2. Zatim omotajte rep oko njegove osi i uvijte ga u punđu te učvrstite ukosnicama. Izvucite nekoliko pramenova iz punđe za nezaglađen izgled.
 3. Izvucite pramen ili dva kod lica, uvijte ih malo tako da vise i uokviruju lice.
 4. Posljednji korak jest da učvrstite punđu lakom za kosu, navucite šarenu platnenu gumicu oko baze – tako će izgledati da ste uložili više truda u frizuru.

Pletena frizura

Šefica vam je napisala da će vas za pet minuta nazvati videopozivom, a niste oprali kosu jučer kad ste trebali? Nema potrebe za panikom. Jednostavna pletena frizura savršena je i s njom ćete u trenu izgledati sređeno.

 

 1. Pletene frizure najlakše je oblikovati kad kosa nije svježe oprana jer je tada podatnija i lakše se plete.
 2. Prvo nanesite suhi šampon na kosu da upije višak masnoće. Šampon će također učiniti kosu podatnijom. Zatim prstima prođite po kosi da se proizvod lijepo rasporedi.
 3. Temeljito počešljajte kosu i začešljajte je.
 4. Zatim odvojite kosu na vrhu glave u tri pramena i ispletite je tako da lijevi i desni pramen pletete ispod srednjega.
 5. S vremena na vrijeme uzmite još kose sa strane glave i upletite u kosu.
 6. Ispletite svu kosu i učvrstite na kraju gumicom i lakom za kosu.

 

Savjet: ako navlažite pletenicu i dodate malo ulja te je ostavite tako preko noći, kad je ujutro raspletete imat ćete prekrasne kovrče.

Opušteni niski rep

Upravo ste završili s jogom kod kuće i želite izaći na malo svježeg zraka? Nema smisla da dugo oblikujete kosu, ako planirate skočiti pod tuš čim se vratite. Tu nastupa niski rep.

 

 1. Počešljajte temeljito kosu i umasirajte malo pudera za volumen u korijen.
 2. Odaberite želite li razdjeljak po sredini ili sa strane.
 3. Tankom gumicom svežite rep što niže kod vrata, nemojte ga prečvrsto vezati.
 4. Izvucite nekoliko pramenova kod lica. Ako imate vremena, možete ih uviti uređajem. U tom slučaju ne zaboravite prvo nanijeti zaštitu od topline
 5. Učvrstite frizuru lakom za kosu i gotovi ste!