Žena u crvenoj jakni drži kraj svog dugog repa
Styling kose | Savjeti i trikovi

Brze frizure: SOS savjeti za dan loše frizure

Vlasi strše na sve strane, frizura ne izgleda dobro ili kosa izgleda suho – to su znakovi klasičnog dana loše frizure. No nemojte paničariti. Imamo brze frizure koje vam mogu pomoći vratiti kontrolu nad svojom kosom.

 

Ima dana kad naša kosa jednostavno ne želi surađivati. Pogledate se u zrcalo i pitate se što se preko noći dogodilo. Navečer, prije nego što ste otišli spavati, kosa je bila lijepa. A sad izgleda svojeglavo ili beživotno i suho. Što god pokušali, čini se da nikako ne uspijevate vratiti živost u svoju kosu ili izravnati šiške.

 

Čini se da se dan loše frizure uvijek dogodi kad nemamo vremena. Pred nama je važan sastanak ili žurimo na posao ili fakultet. Tad trebate brzu frizuru da izgledate i osjećate se dobro. Skupili smo najbolje trikove za oblikovanje kako biste u par minuta povratili kontrolu nad svojom kosom!

Brze frizure: savjeti, trikovi i obavezni pribor

U kupaonici ćete naći mnogo alata za popravak frizure: od ukrasa za kosu poput rajfa, do pribora za oblikovanje poput uređaja za ravnanje ili kovrčanje kose, proizvoda poput suhog šampona ili spreja za sjaj pa čak i male pomagače poput kopči i gumica – samo ih trebate znati mudro upotrijebiti.

Donosimo tri brze frizure koje je lako oblikovati u vrlo kratkom vremenu – bilo da vam šiške nisu ravne ili kosa izgleda umorno i beživotno.

Žena crne duge raspuštene kose s razdjeljkom u desnu stranu
© Schwarzkopf

Ako smatrate da vam frizura nije dobra, za promjenu napravite razdjeljak na suprotnoj strani.

Brze frizure: Duboki razdjeljak na stranu

 

Problem: šiške ne izgledaju dobro.

 

Rješenje: napravite duboki razdjeljak na stranu, odvojite kosu na suprotnu stranu ili učvrstite šiške ukosnicom.
 

 

Ako vam šiške zadaju muke, možete ih ukrotiti kopčom. Ovisno o stilu koji volite, možete upotrijebiti diskretnu ukosnicu ili trendi kopču te skloniti stršeće šiške na stranu. Ili možete više eksperimentirati sa svojim šiškama. Napravite duboki razdjeljak na suprotnu stranu i vaš će se cijeli izgled promijeniti. Obećavamo! Ti su trikovi prikladni za sve frizure – dugu ili kratku kosu – a samopouzdanje će vam se povratiti u trenu!

Žena tamne kose, okrenuta leđima nosi niski rep koji je skupljen uz pomoć kopče
© Schwarzkopf

Ako vam je kosa beživotna i umorna, natapirajte je.

Brze frizure: punđe pune volumena

 

Problem: kosa izgleda umorno i beživotno.

 

Rješenje: natapirajte kosu, upotrijebite proizvode za kosu ili uvijte kosu uređajem.

 

Kad kosa beživotno visi, možete joj pokušati vratiti živost unošenjem volumena i strukture. Primjerice, natapirajte kosu češljem za tapiranje kako bi dobila volumen. Zatim je svežite u rep, uvijte u punđu i pričvrstite je velikom kopčom. Ako ne želite tapirati kosu, možete upotrijebiti suhi šampon ili puder za volumen. Samo poprskajte malo na korijen i umasirajte rukama. Jednostavna i brza frizura za više volumena može se postići sušenjem kose dok glavu držite naopako i dodavanjem malo laka za kosu. Kad imate malo više vremena, omotajte individualni pramen oko uređaja za kovrčanje te napravite nježne kovrče. Ostavite da kosa izgleda malo neuredno.

Žena smeđe kose koja ima punđu
© Schwarzkopf

Ako vam ništa ne uspijeva, isprobajte nešto novo!

Brze frizure: isprobajte nešto novo

 

Problem: bez obzira koju frizuru odabrali – ne sviđa vam se.

 

Rješenje: isprobajte nešto novo i drukčije.
 

Kad ste već isprobali više različitih frizura, ali se i dalje ne osjećate ugodno, možda je vrijeme da isprobate nešto novo! Raspustite kosu ili dodajte obruč da ukrasite frizuru. Skupite kosu u punđu. Ako punđe smatrate dosadnima, isprobajte drukčiji stil punđi. Kad vam baš ne ide i nikako ne uspijevate napraviti željenu frizuru, stavite šešir na kovrčavu ili ravnu kosu ili je skupite u niski rep.