Žena s voluminoznom, smeđom kosom preko jednog oka
Njega kose | Zaštita

Savjeti za ljetnu njegu kose

Ljeto je pred nama i baš kako vaša kosa treba posebnu njegu zimi, tako treba posebnu njegu i ljeti. To je zato što kosa sadrži 10 do 15 posto vode, a za vrijeme vrućih ljetnih dana dio te vode ispari jer se kosa isuši. Ključno je nadoknaditi taj gubitak vode u kosi i održati kosu nahranjenom tako da ostane zdrava i izgleda zdravo. Skupili smo neke savjete kako pojačati hidrataciju kose čak i za vrućih dana te vam predstavljamo naše „tajno oružje“.

Pogled s leđa na sjajnu smeđu kosu
© Schwarzkopf

Ljetno ne mora značiti „suha kosa“.

Ljeti održavajte kosu hidratiziranom

Ovi savjeti za njegu kose održat će vašu kosu svježom cijelo ljeto.

 

Efekt rashlađivanja: nakon dugog dana na suncu, maska za kosu umiruje vlasište i njeguje vašu kosu. Različite maske za kosu pružaju različite blagodati, kao što je pomaganje da boja dulje traje i ojačavanje strukture kose, ali sve hidratiziraju suhu kosu, što je upravo ono što trebate nakon izlaganja kose suncu. Regeneratori koji se ne ispiru također su sjajna ideja za dugotrajnu hidrataciju

Sprječavanje pucanja vrhova: ljetna vrućina može posebno teško pasti vašoj kosi, zbog nje može postati suha i vrhovi popucati. Dobar način da se spriječi pucanje vrhova jest da redovito šišate svoju kosu (svaka 3-4 mjeseca) kako bi bila zdrava. Obavezno prekrijte kosu šeširom ili maramom sa zaštitom od UV zraka kad ste na suncu, izaberite frizuru u kojoj možete „skriti“ vrhove svoje kose. Punđa je savršena za to jer vrhove možete ugurati ispod nje i učvrstiti ih ukosnicama.

Pijte vodu: vjerojatno ste milijun puta čuli koliko je važno piti vodu, ali to zaista jest istina! Ljudsko tijelo doslovno je sačinjeno od vode i kad je vani vruće, ključno je da pijete više vode nego obično. Ako nadoknadite vodu koje tijelo izgubi znojenjem, dajete mu sve što treba da može stvarati prirodna ulja koja će zaštititi vašu kosu.

Zaštita od topline: vaša će kosa imati više izgleda protiv sunca ako je već dobro hidratizirana. Ako koristite uređaje za ravnanje ili kovrčanje kose tijekom cijele godine, možete uzrokovati velika oštećenja na kosi. Sprej za zaštitu štiti od jake topline uređaja i zadržava vlagu u vlasima stvarajući film oko njih.

Gliss Summer Repair dolazi u spas

Zamislite liniju za njegu kose koja je posebno razvijena za svaku potrebu kose kako bi ostala zdrava tijekom ljeta – čak kad su sunce i toplina nemilosrdni. Gliss linija Summer Repair štiti kosu od oštećenja koja uzrokuje sunce i od blijeđenja boje. No to nije sve – formula sadrži Omega 9 i ulje marelice koje njeguje vašu kosu nakon izlaganja suncu, plaži, kloru iz bazena, hidratizira je i nadoknađuje ono što je izgubila. Vaša je kosa zaštićena od štetnih UV zraka, tako da vam ništa ne stoji na putu do zdrave, ljetne kose. Upoznajte Gliss liniju Summer Repair:

Gliss Summer Repair njegujući šampon polegnut na bijeli ručnik uz bež pozadinu
© Schwarzkopf

Njegujući šampon obnavlja i regenerira vašu kosu.

Gliss Summer Repair njegujući šampon čisti kosu i uklanja ostatke slane vode, klora te kreme za sunčanje dok istodobno obnavlja i regenerira kosu iscrpljenu suncem.

Gliss Summer Repair Express regenerator može se nanijeti na ručnikom prosušenu ili suhu kosu te odmah olakšava raščešljavanje, štiti od blijeđenja boje (u uporabi s njegujućim šamponom), te obnavlja i regenerira kosu iscrpljenu suncem bez potrebe za ispiranjem.

Gliss Summer Repair 3-u-1 njegujući tretman polegnut na bijeli ručnik uz bež pozadinu
© Schwarzkopf

3-u-1 tretman daje vašoj kosi intenzivan tretman i može se koristiti na tri različita načina.

Gliss Summer Repair 3-u-1 njegujući tretman pruža intenzivnu njegu za pripremu kose za borbu protiv oštećenja tijekom ljeta. Taj proizvod dolazi u praktičnoj putnoj veličini, što ga čini savršenim suputnikom za putovanja i odmore. Tretman se može koristiti na tri različita načina: kao regenerator nakon pranja kose, kao klasičan tretman koji se ispere ili kao praktičan tretman koji se ne ispire za dodatnu njegu.

Gliss Summer Repair njegujuće ulje za kosu igra važnu ulogu u zaštiti kose od ljetnog sunca kao i uobičajenog oštećenja. Jednostavno nanesite na mokru ili suhu kosu kako biste je zaštitili od isušivanja. Možete se veseliti podatnoj, zdravoj kosi tijekom cijelog ljeta.

Žena s voluminoznom, smeđom kosom preko jednog oka
© Schwarzkopf

Računajte na Gliss Summer Repair za raskošnu kosu tijekom ljeta.

Otkrijte:

Preporučeni proizvodi