Žena sa sjajnom, zdravom kosom
Njega kose | Zaštita

Insajderski savjeti i trikovi za njegovanje obojene kose

S novo obojenom kosom možete se osjećati kao da ima nešto u vama, neko ozračje koje vam može dati malo (ili puno!) samopouzdanja. Međutim, ljudi često strahuju od prvog bojenja kose – ponajviše su zabrinuti zbog održavanje svježine boje. A možda ste već stručnjak u bojenju svoje kose pa znate da za ispravnu njegu kose treba vremena i istraživanja. Iako je istina da obojena kosa treba dodatnu pozornost, vrijedi se potruditi i odvojiti trenutak za sebe i svoju kosu. Ovo su naši najbolji savjeti za njegu vaše prekrasne, obojene kose.

Dobra higijena kose

Manje je više! Zdrava, higijenska rutina kose ne znači češće pranje kose. Ako volite ili imate potrebu za dnevnim tuširanjem, kupite kapu za tuširanje kako biste zaštitili kosu od izlaganja vrućoj vodi (te kemikalijama i mineralima u vodi koji mogu oštetiti kosu). Hladnija je voda bolja za kosu – ali znamo da su hladni tuševi rijetko kome privlačni, zato imamo nekoliko trikova u rukavu.

Žena koja ima suhu kosu
© Schwarzkopf

Prije: suha, kuštrava kosa kojoj treba njega

Žena sa zdravom kovrčavom kosom drži Gliss proizvode
© Schwarzkopf

Poslije: glatka, sjajna i podatna kosa

Borba protiv dnevnih uzročnika stresa

Jedan od razloga zašto je zabavno bojiti kosu u novu boju jest kreativnost koju pruža. Isto se može reći za različite stilove kose: elastične kovrče, ravna kosa, valovita ili razbarušena. Nažalost, oblikovanje uređajima nije osobito nježno prema kosi, pogotovo ako je kosa već malo suha od izbjeljivanja. Ako možete, pronađite alternativne frizure bez uporabe uređaja ili nabavite kvalitetan regenerator koji se ne ispire. Međutim, iako uopće ne koristiti uređaje za oblikovanje frizure, okolišni faktori poput onečišćenja i UV zraka svejedno će opteretiti vašu kosu. Uporaba proizvoda s UVB/UVA zaštitom može pomoći, kao i redovito šišanje vrhova kako kosa ne bi izgledala umorno i iscrpljeno.

Bolje spriječiti nego liječiti

Najbolji način kako biste izbjegli oštećenu, suhu kosu jest da održavate dobru rutinu njege kose. To počinje prije nego opazite oštećenja na svojoj kosi (iako nikad nije kasno početi, pa se ne brinite!). Uporaba odgovarajućih proizvoda od prvoga dana nakon bojenja može pomoći spriječiti neke od glavnih problema obojene kose: blijeđenje boje i lomljenje vlasi.

Proizvod za kosu koji svi najčešće koriste jest šampon, a ako želite njegovati svoju kosu, dobar regenerator je obavezan. Šampon posebno razvijen za obojenu kosu također će pomoći spriječiti blijeđenje boje, a odabir šampona koji nije za obojenu kosu zapravo je bacanje novca u vjetar jer će se skupa boja prebrzo isprati. Obojena kosa osjetljivija je na lomljenje, pa odaberite regenerator koji olakšava raščešljavanje tako da kosa ne puca kad je češljate i oblikujete. Idealan spoj njege za obojenu kosu jest Schwarzkopfova linija GLISS Ultimate Color. Ti proizvodi imaju UVA i UVB zaštitu te sprječavaju blijeđenje boje. Šampon i regenerator iz ove linije štiti vašu kosu od štetnih utjecaja svakodnevnog života i pomaže vašoj boji da ostane svježa do dvanaest tjedana.

 

Naš savjet:

Obavezno pri ruci imajte maske za kosu koje čuvaju boju! Možete ih nanijeti kad i masku za lice, tako da to nije preveliki trud. Koristite prema uputama na pakiranju – ovisi od proizvoda do proizvoda, no obično je to jednom ili dvaput tjedno.

Otkrijte: