Žena u pidžami stoji ispred zrcala i češlja svoju dugu tamnu kosu
Njega kose | Zaštita

Čudotvorac: Tretman u spreju za vašu kosu

Mlada žena gleda svoju dugu, tamnosmeđu kosu
© Shutterstock

Tretman u spreju koji se ne ispire odmah njeguje kosu.

Ako je vaša kosa beživotna i teško ju je počešljati nakon pranja, vjerojatno vapi za dubokom njegom! U spas stiže: tretman u spreju koji se ne ispire.

 

Svi koriste šampon. Regenerator je drugi proizvod po redu koji se najčešće koristi. No tretman za kosu nije baš uobičajen. Zašto? Tim tretmanima treba vremena da djeluju. Za najbolje rezultate, tretmane koji se ispiru treba ostaviti najmanje nekoliko minuta, ako ne i preko noći.
Zato smo tako uzbuđeni zbog tretmana u spreju koji se ne ispire – to jest, regenerator koji ostaje u kosi! On pruža intenzivnu njegu, a ne treba vam ni minuta da ga upotrijebite. Tretman u spreju ne treba se umasirati u kosu i ispirati: jednostavno ga poprskate po kosi i on odmah njeguje vašu kosu.
 

Koja je razlika između regeneratora i tretmana u spreju koji se ne ispire?

Regenerator zatvara kutikule vlasi nakon što ih je šampon ogrubio, te tako zaglađuje površinu vlasi. Čini vlas glađom, sjajnijom i kosa se lakše raščešljava. Usto, zatvorene kutikule zadržavaju više vlage u vlasi, što je posebno korisno za suhu kosu.

 

U usporedbi s regeneratorom, tretman u spreju sadrži visokokoncentrirane sastojke kako bi kosa bila dubinski njegovana i zaštićena od vanjskih štetnih utjecaja poput UV zraka i topline.

Zašto vaša kosa treba tretman u spreju?

Mada žena popravlja visoko svezani rep
© Getty Images

Suhi vrhovi? Obožavat će dodatnu hidrataciju koju pruža tretman u spreju.

Hranjiva njega – bilo da koristite onaj koji se ispire ili u spreju koji se ne ispire, ključan je za njegu vaše kose. Dok šampon i regenerator čiste i njeguju površinu vaše kose, tretman u spreju koji se ne ispire pruža intenzivnu njegu.


Trebali biste redovito dubinski njegovati svoju kosu, posebno ako je puštate. Hidratacijom vrhova i smanjivanjem sklonosti pucanju i lomljenju, učinit će vašu kosu otpornijom.
 

Kako koristiti tretman u spreju

Mislite da vašoj kosi treba tretman u spreju? Evo kako se koristi:

 

  1. Operite kosu šamponom i regeneratorom kao i obično.
  2. Nježno posušite kosu ručnikom, nemojte je grubo trljati.
  3. Poprskajte tretman po kosi s udaljenosti od 15 centimetara. Ovisno o dužini vaše kose, poprskajte je oko 10-15 puta za najbolji rezultat.
  4. Nježno počešljajte kosu.
  5. Oblikujte frizuru.

 

Za optimalne rezultate, ponovite barem jednom tjedno.
 

Otkrijte: