blow-dry-properly
Njega kose | Sušenje

Trikovi zanata: Ispravno sušenje kose

Sjećate li se sjaja svoje kose nakon što su vam u salonu posušili kosu i napravili frizuru? Kako je zdravo i sjajno izgledala! No kad kod kuće sušite kosu, ona ne izgleda tako prekrasno. Katkad uopće ni ne uspijete napraviti frizuru. No ispravno sušenje kose nije tako teško. Prikupili smo za vas najbolje savjete i trikove zanata. U svojim detaljnim videouputama, naš vrhunski stilist za kosu Armin Morbach pokazuje vam kako da posušite svoju kosu kao pravi stručnjak

 

Ispravna tehnika sušenja nježna je za kosu, čini je živahnom i sjajnom. Usto, važno je koristiti odgovarajuće sušilo na kojem možete prilagoditi temperaturu zraka i brzinu puhanja. Sušilo bi trebalo sadržavati barem dvije postavke, uključujući postavku za nisku temperaturu zraka.

Struktura kose može se oštetiti ako kosu predugo sušite ili je sušite veoma vrućim zrakom. Time kosa može postati suha, krhka i popucalih vrhova, a vlasište nadraženo.

Olakšano sušenje

Ovaj će vam styling pribor pomoći da ispravno osušite kosu i zaštitite je: sprej za zaštitu od topline, polukružna četka, difuzor na sušilu i velika kopča za kosu.

Najbolji savjeti i trikovi za sušenje kose

Za vas smo prikupili 10 trikova zanata kojima ćete nježno i ispravno posušiti kosu te dobiti prekrasan rezultat. Vaša će kosa biti zdrava i sjajna!

 

  1. Ako je moguće, ne sušite kosu vrućim zrakom sušila. Usmjerite zrak na pozadinu ruke, trebao bi biti ugodan, a ne vruć.
  2. Držite ga dalje od kose! Držite sušilo barem 20 centimetara od kose.
  3. Ako imate tanku kosu, postavite puhanje zraka na nisko. Inače biste mogli završiti sa zapletenom kosom.
  4. Sušite kosu u pramenovima, od korijena do vrha. Tom tehnikom zaglađujete slojeve kutikule koji su temelj za zdravu, sjajnu i dobro zaštićenu kosu.
  5. 5. Sušilo stalno pomičite kako ne biste pregrijali jedno područje kose. Preporučujemo da podijelite kosu u nekoliko dijelova i pričvrstite ih velikim kopčama. Počnite sušiti kosu od potiljka prema vrhu glave tako da ne sušite isti pramen nekoliko puta.
  6. Većina je nas ujutro u žurbi. Kad god morate ubrzati sušenje kose, postavite sušilo na brzo puhanje, ne podižite temperaturu zraka.
  7. Uvijek nanesite zaštitu od topline. Ti proizvodi pomažu u sprječavanju oštećenja kose tijekom sušenja.
  8. Pokušajte ne sušiti kosu odmah nakon pranja šamponom. Idealno bi bilo da se kosa suši 15 minuta pod ručnikom. Time ćete imati manje posla sa sušenjem, a kosa će biti manje izložena toplom zraku iz sušila.
  9. Difuzor, nastavak sušila, ravnomjerno usmjerava zrak iz sušila. Time sprječavate pregrijavanje pramenova.
  10. Kad ste posušili svu kosu, nakratko je propušite hladnim puhanjem. Tim će hlađenjem kosa imati veću elastičnost.

Armin Morbach u svojim detaljnim videouputama pokazuje kako se ispravno suši kosa.

Video: Ispravno sušenje i ravnanje kose

Otkrijte: Sušenje