Balerinina punđa.
Njega kose | Suha kosa

Kako umiriti osjetljivo vlasište


Hladno vrijeme, kemijski procesi, pogrešni proizvodi za njegu ili razdoblja povećanog stresa – puno je razloga za osjetljivo vlasište. Pokazat ćemo vam kako da uravnotežite svoju kosu.

 

Nadraženo vlasište s prhuti, osjećajem svrbeži i pečenjem – neuravnoteženo vlasište tako će privući vašu pozornost. Dok su neki ljudi skloniji osjetljivom vlasištu, u većini slučajeva to su znaci neprikladnog proizvoda za oblikovanje kose ili lošeg režima njege kose.

Balerina smjeđe kose s visokom punđom sjedi na podu i veže papučice.
© Schwarzkopf

Osjetljivo vlasište može svrbjeti i biti napeto kad kosu skupite u čvrstu balerina punđu.

Uzroci stresa na osjetljivim vlasištima

Vruća voda, dnevno pranje šamponom koji uklanja masnoću, kemijski procesi poput izbjeljivanja ili trajne ondulacije te proizvodi za oblikovanje koji sadrže alkohol mogu probiti zaštitni štit vlasišta – hidrolipidni sloj. Posljedica štetnih kemikalija su gubitak vlage i povećana poroznost i tada vlasište postaje nadraženo.

Žena smeđe kose s raspuštenom kosom
© Schwarzkopf

Ispravno održavanje obavezno je za obnovu osjetljivog vlasišta i sjaj kose.

Njega za osjetljivo vlasište

Kako biste ubrzali oporavak svog vlasišta, morat ćete izbjegavati sljedeće: proizvode za oblikovanje koji sadrže alkohol, kemijske procese, vruću vodu i vruće sušenje sušilom. Ne možete bez pjene za kosu i sličnih proizvoda? Ograničite nanošenje proizvoda za oblikovanje samo na dužinu kose i vrhove, izbjegavajte vlasište. Jeste li provjerili kvalitetu svoje četke? Visokokvalitetne četke sa zaobljenih vrhovima dlaka manje oštećuju vaše vlasište i kosu.

Nutri Balance Repair proizvodi u rozoj torbi koja visi sa ručke na kojoj vježbaju balerine.
© Schwarzkopf

Linija Gliss Nutri Balance Repair prikladna je za osjetljivo vlasište.

Gliss Nutri Balance Repair

Za njegu osjetljivog vlasišta, isprobajte Nutri Balance Repair liniju od Glissa. Proizvodi sadrže brezinu vodu i aktivne sastojke prebiotika koji osnažuju slabu kosu. Šampon podržava zdravlje vlasišta tako što uravnotežuje mikrobiom kože. Linija Nutri Balance za njegu s blagim čišćenjem i hranjenjem ne sadrži silikon i umjetna bojila. Uz šampon dodajte prikladan regenerator za olakšano raščešljavanje. A za one dane kad ste u žurbi, upotrijebite regenerator Nutri Balance Express Repair za odmah meku i podatnu kosu.

Otkrijte kako se koristi Gliss Nutri Balance Repair

Pripazite na sljedeće:

  1. Ako imate jako nadraženo vlasište, neko vrijeme izbjegavajte pranje kose. U međuvremenu prihvatite zaglađen izgled koji se može oblikovati uljem ili nošenjem kose u punđi ili repu.
  2. Koristite pH neutralan, blag ili hidratantan šampon za osjetljivu kožu.
  3. Po potrebi nanesite serum za umirenje vlasišta.
  4. Perite kosu samo mlakom vodom.
  5. Sušite kosu na zraku ili koristite najhladnije puhanje na sušilu.
  6. Nježno počešljajte kosu od korijena do vrhova.

Budete li se držali ovih savjeta za njegu, vaše će se osjetljivo vlasište jako brzo oporaviti.

 

 

Otkrijte: