Mlada žena mokre kose gleda u daljinu
Njega kose | Šamponiranje

Tretmani za kosu: Dodatna njega za blistavu kosu

Sunce i toplina negativno utječu na kosu, kao i zima sa svojim arsenalom oluja, snijega i ledenih hladnoća. Grijani zrak dodatno opterećuje kosu. Širok izbor eliksira za njegu kose pomažu nam obnoviti i zaštititi kosu tijekom godišnjih doba. Oni najprije sprječavaju pojavu oštećenja kose. Želimo vam pomoći da vaša kosa izdrži sve izazove vremena


Kosu je najbolje pripremiti zimi prije početka sezone grijanja ili ljeti prije nego što dođu sparni dani koji nam štete kosi. Suhi grijani zrak osobito opterećuje kosu, a za njim slijede šeširi i kape koji usto i kvare frizuru. Rezultat je spljoštena ili suha kosa te naelektrizirane vlasi. Kosa treba nježnu i brižnu njegu kako bi bila zaštićena od ekstremnih vremenskih uvjeta. Prikladni tretmani za kosu dolaze u obliku regeneratora, ulja i eliksira. Oni su posebno razvijeni da pomognu našoj kosi tijekom lošeg vremena i mogu spriječiti ili obnoviti oštećenu kosu.

 

Ispravna uporaba tretmana za kosu

Kako biste izvukli maksimalnu korist iz vaših tretmana za kosu, trebate ih znati ispravno nanositi. Tretmani za kosu nanose se jednom tjedno na kosu umjesto regeneratora. Naravno, teško oštećena kosa izgledat će bolje ako tretmane koristite i češće.


Češalj sa širokim zupcima najbolji je način da ravnomjerno rasporedite tretman po još vlažnoj kosi. Tako osiguravate da svaka vlas primi blagodati tretmana. Prema vrhovima, kosa je starija i sadrži manje loja te je stoga sklonija oštećenjima. Stoga je najbolje tretman za kosu prvo nanijeti na vrhove kose.


Kad ste nanijeli tretman na kosu, omotajte kosu toplim ručnikom. Na ambalaži ili uputama piše koliko biste dugo trebali držati tretman kako bi kosa upila sve njegove blagodati. Toplina omekšava sloj kutikula vlasi tako da aktivni sastojci mogu lakše prodrijeti kroz vanjski sloj vlasi. Nakon određenog vremena djelovanja, temeljito isperite tretman iz kose. Ako je voda u vašem području tvrda, na kraju isperite kosu bocom mineralne vode. To će istaknuti sjaj vaše kose.

 

 

Savjeti i trikovi za tretmane za kosu

Za osobito intenzivan tretman, nanosite tretman na kosu pramen po pramen, od korijena do vrhova. Iako ta metoda zahtijeva više truda, njome ćete zasigurno svu kosu prekriti tretmanom. Time će tretman biti učinkovitiji.


Tretman za kosu osobito je učinkovit ako ga nanesete ranije u danu i zatim skupite kosu u punđu, tako da cijeli dan ostane u vašoj kosi. Temeljito isperite kosu nakon višesatnog djelovanja tretmana.


Praktični tretmani za obnovu kose mogu se nanositi kao sprej i ostaviti u kosi bez ispiranja. Sadržaj ulja u tim tretmanima koji se ne ispiru relativno je nizak pa zato ne otežavaju kosu. Ti su tretmani posebno prikladni za tanku kosu.


Brze i hitne tretmane nanesite u maloj količini na dlanove i zatim ih utrljajte u vrhove kose. Ispiranje u tom slučaju nije potrebno.
 

 

Tretmani za svaki problem kose

Tretmani za kosu mogu biti čudotvorni. Oni hidratiziraju kosu, olakšavaju češljanje kose, čine kosu mekom i podatnom te sprječavaju kuštranje. Postoji rješenje za svaki problem uporabom dostupnih regeneratora, ulja ili eliksira.


Problem: suha kosa. Lijek: intenzivni tretmani za kosu popunjavaju iscrpljenje rezerve vlažnosti i vraćaju ravnotežu u vlasi.


Problem: kuštravost. Lijek: tretmani koji se ne ispiru sprječavaju elektriziranje vlasi.


Problem: popucali vrhovi. Lijek: kako bi se zatvorile pukotine na vlasima, nanesite tretman za kosu i ostavite ga da djeluje prema uputama. Obilato nanesite tretman na vrhove kose.


Problem: svrbež vlasišta. Lijek: redoviti tretmani hidratiziraju i vlasište. Time se sprječava suhoća kao i nastanak prhuti budući da se ona stvara u uvjetima suhog vlasišta.


Problem: lomljenje vlasi. Lijek: dubinski tretman za obnovu popunjava pukotine i pruža tvari koje su potrebne za ponovnu izgradnju strukture vlasi.

Problem: neugledna kosa. Lijek: posebne tvari zaglađuju površinu vlasi i time joj pružaju zdrav i svilenkast sjaj.


Jednostavni trikovi oblikovanja pretvaraju oštećenu kosu u prekrasnu svilenkastu kosu. U svojim videouputama Armin Morbach pokazuje taj čaroban trik:
 

 

Video: Kako oštećenu kosu pretvoriti u svilenkastu kosu

Otkrijte: