Žena gleda u stranu dok drži strgane škare u rukama
Njega kose | Iscrpljena kosa

Kako možete popraviti slomljene vlasi

Kad kosa postane krhka i poput slame, vrijeme je da poduzmete korake i pružite prvu pomoć svojoj oštećenoj kosi. Koji su uzroci ispucanih vrhova i kako ih popravljamo? Vjerujte našem stručnom savjetu za obnovu slomljenih vlasi te rabite izvrsne šampone i regeneratore iz linije Gliss Split Ends Miracle koja će vam pružiti rješenja i učiniti vašu kosu zdravom i prekrasnom tijekom cijele godine.

 

Svi želimo da nam kosa izgleda fantastično, no važno je da je i osjećaj sjajan! Kosu zdrava izgleda jednostavno je imati ako znate odgovarajuće savjete i odvojite vrijeme za ispravnu njegu kose. Ipak, lomljenje vlasi može se dogoditi unatoč našim najboljim naporima jer hladna i čak topla godišnja doba utječu na zdravlje naše kose. Zato ćemo vam dati neke izvrsne trikove za sjaj kose i naučit ćete kako izbjeći lomljenje vlasi uz odgovarajuću njegu i linije proizvoda.

Žena gleda svoje ispucane vrhove
© Schwarzkopf

Je li vam ovo poznato?

Što je točno lomljenje vlasi?

Prvo, vrijeme je da se objasni jedna uobičajena zabluda. Mnogi vjeruju da su slomljene vlasi i ispucani vrhovi jedno te isto. No nisu: ispucani vrhovi znači da su vrhovi vlasi oštećeni i počinju pucati. Lomljenje vlasi, pak, naglašenije je oštećenje strukture cijele vlasi. Ti lomovi mogu se pojaviti duž cijelu vlas, zbog čega ona izgleda kuštravo i slamnato. U principu, lomljenje vlasi može se dogoditi kosi svake dužine i tipa. Međutim, duže i tanje vlasi sklonije su pucanju jer su osjetljivije (zbog starosti) i imaju veću površinu.

Žena skida motorističku kacigu, a njenu kosu nosi vjetar
© Schwarzkopf

Vaše svakodnevne aktivnosti mogu oslabiti vašu kosu i dovesti do lomljenja

Koji su uzroci lomljenja vlasi?

Lomljenje vlasi obično se razvije zbog vanjskih utjecaja koji isušuju kosu, smanjuju joj fleksibilnost i napadaju površinu strukture. Uz okolišne čimbenike, oni uključuju i oštećenje tijekom oblikovanja i neispravnu njegu. Kratak prikaz uzroka:

 

  • pretjerano ili nepravilno četkanje, tapiranje ili grubo češljanje mokre kose
  • snažan pritisak, recimo od gumica ili kopči
  • često bojenje, budući da se otvaraju kutikule vlasi
  • kemijski tretmani poput trajne ondulacije
  • toplina: izravno sunce, ali i alati: sušilo, kovrčalo ili uređaj za ravnanje kose. Zato je važna zaštita od topline uređaja.
  • trenje: pleteni šalovi i veste mogu ogrubjeti vlakna vlasi.
Gliss Split Ends Miracle
© Schwarzkopf

Linija Gliss Split Ends Miracle bori se protiv lomljenja vlasi i ispucanih vrhova

Što pomaže spriječiti lomljenje vlasi?

Oštećenje je jako teško obnoviti jednom kad se vlas slomi, no početno, lagano oštećenje lako je popraviti i možete spriječiti daljnje lomljenje vlasi odgovarajućom njegom. Evo kako:

 

Kod vrhova: šišajte vrhove svakih šest do osam tjedana. Time uklanjate vrhove koji su ispucali pa kosa izgleda svježije i zdravije. Budući da su vrhovi i dužina kose najstariji dijelovi kose i već su svašta prošli, oni trebaju dodatnu njegu. Možete koristiti ulja za hidratizaciju suhih vrhova, dati im važne hranjive tvari i obnoviti vrhove proizvodom kao što je Gliss Split Ends Miracle Sealing serum. Vlakna vlasi odmah se izjednačuju za snažan i zdrav osjećaj kose.

Žena se gleda u ogledali i nanosi regenerator u spreju
© Schwarzkopf

Gliss Split Hair Miracle Sealing serum daje vašoj kosi zdrav izgled

Njega keratinom: pitajte svog frizera za tretman keratinom. To je postupak zaglađivanja iz Brazila koji obogaćuje vlasi keratinom. Taj elastični protein prirodan je sastojak naših vlasi i izgrađuje ih iznutra. Rezultat: snažna kosa koja je glatka i podatna. Usput, tretman keratinom prikladan je za sve tipove kose i djeluje do četiri mjeseca! Možete kupiti šampone i regeneratore koji sadrže keratin i redovitom uporabom štite od lomljenja vlasi.

 

Nanesite masku: ugodite svojoj kosi dodatnom njegom u obliku maske za kosu. Ta intenzivna krema sadrži sastojke za aktivnu obnovu koji čine vašu kosu zdravom i podatnom, poput Gliss Split Ends Miracle Sealing 2-u-1 maske koja odmah obnavlja i izjednačuje oštećene vlasi i ispucane vrhove zahvaljujući kompleksu iona.

Žena nanosi Gliss Split Ends Miracle masku na kosu
© Schwarzkopf

Gliss Split Ends Miracle Sealing 2-u-1 maska odmah čudotvorno obnavlja oštećenu kosu

Ručnici: uvijek nježno pritišćite ručnik uz mokru kosu, nemojte ga nikad trljati o kosu. Kosa napunjena vodom puno se lakše lomi i treba biti nježan prema njoj. Savjet stručnjaka: umjesto običnih ručnika koji mogu ogrubjeti kutikule, stručnjaci za kosu kažu da je bolje koristiti običnu pamučnu majicu. One su nježne i ne uklanjaju vlagu iz kose.

Više od vrućeg zraka: koristite sušilo s tehnologijom iona. Ona ne uklanja toliko vlage iz kose jer ioni razdvajaju molekule vode u vlasi na manje dijelove. Vanjska kutikula vlasi je zatvorena što stvara dodatni sjaj.

Mudro oblikovanje keramikom: kad kupujete uređaj za ravnanje ili kovrčanje kose, obavezno odaberite uređaj s keramičkim premazom. Tako se toplina ravnomjerno distribuira i uređaj nježno klizi kroz kosu.

Žena češlja kosu na vrhovima
© Schwarzkopf

Četkajte kosu od vrhova da biste smanjili lomljenja.

Dobar korak: pažljivo povucite četku kroz kosu i uvijek počnite od vrhova. Tako ćete izbjeći povlačenje već zapetljanih vlasi da se još jače zapetljaju. Najbolji izbor za kosu: prirodne dlake (primjerice od vepra).

 

Držite hladnu glavu: uvijek nanesite zaštitu od topline na kosu prije sušenja ili oblikovanja. To je obavezno! Visoke temperature mogu oštetiti strukturu i uzrokovati lomljenje vlasi. Ako na uređaju imate više mogućnosti postavki topline, snizite je. Isprobajte nešto poput got2b Guardian Angel 220°C sprej za zaštitu od topline i sačuvajte svoju kosu.

Kako može pomoći linija Gliss Split Ends Miracle

Nova Schwarzkopf linija Gliss Split Ends Miracle koristi inovativnu tehnologiju koja stvara dugotrajno i snažno učvršćivanje za sljepljivanje ispucanih vrhova. Zaglađuje oštećenja na strukturi vlasi od korijena do vrha i čini da vaša kosa izgleda zdravije nego prije uporabom kompleksa iona i ulja od sjemenki grožđa – bez umjetnih bojila.

Žena raspuštene neuredne kose gleda u kameru
© Schwarzkopf

PRIJE: umorni ste od ovakvog izgleda kose?

Nema potrebe da isprobavate različite proizvode za obnovu kose jer je linija Gliss Split EndsMiracle najbolja obrana od oštećenih dužina i vrhova vlasi. Dolazi s nizom proizvoda koji odgovaraju svim potrebama: Gliss Split Ends Miracle kao serum za kuštravu kosu, dnevni šampon i regenerator, dubinski i intenzivni regenerator koji se ne ispire za dodatno glatku kosu, i kao korisna 2-u-1 maska za dodanu hranjivu njegu.

Žena kose zdravog izgleda gleda u kameru
© Schwarzkopf

POSLIJE: prekrasna kosa zahvaljujući liniji Gliss Split Hair Miracle.

Gliss Split Ends Miracle Video Tutorial

Otkrijte: