Žena s ledenom bojom kose
Boja kose | Frizura i trendovi boje kose

Trend boja za kosu u 2019: Kesten, crveni baršun i tamna ljubičasta

Ove zime crpimo inspiraciju za boju kose iz baršunasto crvenog vina i pečenih kestena. Intenzivne boje poput baršunasto crvene, duboke smeđe i tamne ljubičaste sada su u modi. Otkrivamo kako ove prekrasne nijanse sad možete nositi na svojoj glavi.

Trend boja za kosu u 2019.: Tamna ljubičasta

Ovo je intenzivna, uzbudljiva boja. Tko god se ikad divio boji patlidžana zna kako je sjajna i fascinantna ta tamna ljubičasta nijansa. Tamna ljubičasta je trend boja za kosu u 2019. i – ne bojte se – nije samo za smione. Boja može varirati od nježne svijetle ljubičaste do mistične tamno-crne s ljubičastim odsjajem. Ovisno o svjetlu, ona ima prekrasne odsjaje. Brinete koje se odluče za snažniju nijansu patlidžana – svjetliju varijantu tamne ljubičaste – morat će prvo posvijetliti svoju kosu. Ako imate plavu kosu, možete odmah nanijeti tu boju na kosu. Ta je nijansa osobito lijepa s bisernim pramenovima. Sjaj i glamur, zajamčeno!

 

Niste toliko hrabri? Željeli biste samo isprobati tu boju? Nanesite tamnu ljubičastu samo na vrhove kose tehnikom balayage. Upotpunite izgled ružem za usne u tonu boje kose.

Trend boja za kosu u 2019.: Kesten

Smeđa boja kose nikad neće izaći iz mode – to je istina. No u 2019., frizeri prihvaćaju trend kesten boje kose. To je baš boja kestena u prirodi, snažna nijansa, baršunasto smeđa s nježnim crvenim sjajem. Ta je boja sjajna za žene blijedog tena i koje imaju pjegice, kao i za žene s tamnijim tenom. Ako želite malo snažniju boju, možete unijeti više crvenih pigmenata za blistavi rezultat boje koji će sigurno privlačiti pozornost. Ta nijansa najbolje izgleda na dugoj, gustoj kosi, tako boja može najbolje doći do izražaja.

Trend boja za kosu u 2019.: Crveni baršun

Svi vole klasičnu američku poslasticu, tortu „Red velvet“. Zašto je ona tako posebna? Snažne je, jarke crvene nijanse – kao moćno crveno vino. U 2019. tu savršenu crvenu možemo nositi na glavi: kosa boje crvenog baršuna jedan je od najvećih ovogodišnjih trendova boje. Crveni baršun nije svijetla, jarka crvena. Kako sam naziv govori, ona je tamna, baršunasta, meka i vrlo topla crvena. Profesionalni frizer znat će odabrati savršenu nijansu za vas kako bi vaša kosa sjajila sanjivom crvenom bojom.

Njega poslije bojenja

Čak i ako je vašu kosu obojio profesionalni frizer i nahranio je, vi je morate njegovati kod kuće. Ako ste posvijetlili svoju kosu, izvukli ste iz nje neke hranjive tvari. Kako biste izbjegli suh i beživotan izgled kose, morate nadoknaditi i povratiti te hranjive tvari u vlasi. Savjet: ostavite intenzivni tretman nekoliko sati u kosi – ili čak preko noći. Temeljito isperite i vidjet ćete koliko je vaša kosa puno sjajnija. Prije sušenja kose sušilom ili izlaganja uređajima za oblikovanje, preporučuje se da poprskate kosu sprejem za zaštitu od topline uređaja.

Otkrijte: