Žena duge kovrčave kose s ukrasnom maramom
Styling kose | Vrpca za kosu

Kreativne ljetne frizure: Najbolje frizure s maramom

Marame unose ljetnu atmosferu u svaku frizuru. Što je najbolje kod marama? To što samo trebate jednu i njome možete oblikovati različite frizure! Pokazat ćemo vam kako, no vjerojatno ćete poželjeti imati više marama nakon ovog članka!

 

Kvadratna marama je sjajan, raznovrstan dodatak koji vam može pomoći u oblikovanju mnogih različitih frizura: od rokerske do retro, od superslatke do superseksi. Oblikovanje različitih frizura ovisi o boji, uzorku i vrsti tkanine vaše marame te je zabavan način osvježavanja vašeg izgleda. Možete se odlučiti za usku maramu ili turban, no marama se može i uplesti u frizuru za moderan i kreativan izgled. Klasična marama obično je izrađena od tamnoplavog ili crvenog pamuka s kašmirskim uzrokom.

Tri frizure s jednom maramom: oblikovanje

Evo naše tri omiljene frizure s maramom koje možete isprobati kod kuće. Nosit ćete ljeto sa sobom kamo god išli, čak iako se sunce igra skrivača! Evo trendi ljetnih frizura i nekih od naših najomiljenijih proizvoda za njihovo oblikovanje!

Retro izgled: ukras u raspuštenoj kosi!

Ova je frizura sjajan kompromis. Većina kose je raspuštena da može lepršati na ljetnom vjetru, no možete je držati podalje od lica tako da kosu sprijeda pričvrstite maramom.

Žena tamne kovrčave kose veže maramu za kosu
© Schwarzkopf

Slatka frizura kojom pokazujete svoju zdravu kosu

Poprskajte kosu parfemom za kosu tako da vas nježan ljetni miris prati posvuda – nama se jako sviđa linija got2b Blessed. Ova frizura sjajno ističe kosu svih dužina dok je istodobno drži dalje od lica (i šminke!).

Žena nosi maramu za kosu i igra se uvojcima
© Schwarzkopf

Praktična za držanje kose dalje od lica

Punđa ukrašena maramom

Ovo je sjajna frizura za one koji žele podići svu kosu i maknuti je s lica. S visokom punđom na moderan način oslobađate lice i ramena od kose tijekom vrućeg ljeta.

Žena nosi punđu svezanu maramom
© Schwarzkopf

Maknite kosu s vrata i lica da vam ne bude prevruće

Začinite svoju frizuru tako da oblikujete punđu kao i inače (visoki rep i uvijanje u punđu), a zatim je ukrasite maramom oko gumice. Jednostavna promjena za bezvremeni klasik!

Žena tamne kose steže maramu kako bi popravila punđu
© Schwarzkopf

Krajeve marame ili gurnite pod maramu ili ih pustite da vise

Upletena marama

Ako volite plesti kosu, možete je ukrasiti maramom. Pletenice su praktičan način da kosa cijeli dan izgleda sjajno, a vi romantično. Francuska pletenica dat će vam posebno klasičan izgled ili je možete isplesti uz moderniju nizozemsku pletenicu.

Žena tamne kose nosi pletenicu s upletenom maramom
© Schwarzkopf

Unesite malo boje u svoju kosu bez bojenja

Kako biste svoju lijepu pletenicu ukrasili maramom, samo dodajte maramu jednom od pramenova koji pletete. Dobra je ideja znati koju ćete pletenicu plesti prije umetanja marame – možete učvrstiti pletenicu snažnim lakom za kosu poput taft shine. Započnite svoju francusku ili nizozemsku pletenicu visoko na glavi i zatim, nakon nekoliko ispletenih rebara, povežite maramu s jednim od pramenova i nastavite plesti!

Žena tamne kose nosi pletenicu s upletenom maramom
© Schwarzkopf

Ovu je frizuru lako oblikovati, a izgleda vrlo efektno i privlačno

Još ideja za moderne frizure s maramom

Ove su ideje samo početak! Možda već imate puno inspiracija, ali dopustite nam da vam damo još nekoliko ideja za najpopularniji trend ovog ljeta!

 

  1. Dan loše frizure stvar je prošlosti kad imate maramu. Njome možete lako ukrotiti svoju neposlušnu kosu – i bit će moderna!
  2.  Marama nije samo za kosu: nosite je oko ručnog zgloba ili nadlaktice. Svežite je i preko traper jakne – vidjeli smo to na nekoliko influencera.
  3. Marama se može nositi kao šal oko vrata ili ležerno omotana oko gležnja. Savjet za vruće dane: smočite je prije nego što je svežete, tako će vas osvježavati.
  4.  Ne zaboravite je svezati kao omiljeni dizajnerski ukras: maramom ukrasite ručku svoje torbice.
  5. Osjećajte se i izgledajte kao dio kraljevske obitelji te zamijenite pamučnu maramu svilenom. Svila je sjajna za vašu kosu i osjećat ćete se vrlo elegantno s tim luksuznim ukrasom u kosi!
Otkrijte: Hair Styling