Žena s frizurom undercut
Styling kose | Undercut

Trend kratke frizure: undercut za žene

Undercut je ležeran i moderan –ali može se oblikovati da izgleda ženstveno i šik. Otkrivamo što je posebno kod ovog trenda i kako ga je lako oblikovati. Zatim sve što trebate jest hrabrost da obrijete kosu!

Vjerojatno se sjećate da je kratka kosa bila velika – ili bolje rečeno kratka – stvar u 2017. Od jako kratke „buzz“ frizure do pixieja, bilo je mnogo zanimljivih kratkih frizura. Trend kratke frizure nastavlja se i u 2018. Buntovni izgled koji trenutačno privlači pozornost: undercut za žene. To je svestranija frizura nego što se možda čini na prvu. Može izgledati alternativno ili elegantno, ovisno o tome kako je oblikujete. Kako je oblikovati? Doznajte ovdje što tu frizuru čini tako posebnom.

Evo kako možete ošišati i oblikovati undercut za žene s kratkom kosom

Frizura undercut gledano straga

Uobičajen undercut: vrlo kratka kosa na nižem dijelu glave.

Za undercut, neka gornji dio kose bude relativno dug, a kosa na nižoj polovici glave ošišana na tri milimetra. Dužina kose na vrhu određuje se individualno – zato je undercut tako svestran.

Ako je kosa na vrhu glave duga 10-15 centimetara, može se elegantno začešljati. Malo pudera za volumen na korijenu daje frizuri moderan volumen. Undercut izgleda alternativno ako je postepen i zatim razbarušen gelom ili voskom. Ako je kosa na vrhu glave kraća, također se može razbarušiti da izgleda ležerno bez previše truda. Savjet: upotrijebite gel s mat efektom za trendi oblikovanje.

Undercut za žene s dugom kosom

Žena s undercutom i dugom kosom

Žene s dugom kosom također mogu dio kose ošišati kratko – to se zove „sidecut“. Jedna strana ostaje duga, a druga se strana šiša na vrlo kratko. Te dvije suprotnosti stvaraju vrlo ekstravagantan efekt.

Što je kraća kosa s jedne strane, to je ekstremniji i smioniji rezultat. Savjet: sidecut izgleda najbolje s razdjeljkom na stranu da se obrijana strana glave vidi. Kako bi duga kosa lijepo padala, poprskajte je sprejem za sjaj i oblikujte nježne valove uređajem za kovrčanje kose.

Pristaje li mi undercut?

Žena s undercutom i dugom kosom 2

Čak i s dugom kosom, undercut izgleda moderno!

Uglavnom, undercut pristaje većini žena, zahvaljujući raznolikosti oblikovanja. Važno je da se frizura redovito održava, otprilike svakih šest tjedana. Samo tada frizura zadržava svoj oblik. Obrijani dijelovi osobito izrastu relativno brzo. Usput: napravite još jedan korak s undercutom i obojite ga. Trendi boja kose koja izgleda sjajno s undercutom jest ledena plava ili jarka tamnocrvena.

Imate hrabrosti isprobati trendi undercut? Pomoću naše aplikacije Nađi frizera pronađite Schwarzkopf Professional frizera kako biste se ošišali na undercut.