Styling kose | Trendovi frizura za žene

Trendi izgled: Kratke šiške, duga kosa

Suprotnosti se privlače – uspješan koncept koji također djeluje i na kosi! Kratke šiške s dugom kosom sve su popularnije među trendseterima. Otkrivamo kome pristaje ta popularna frizura, što je potrebno za oblikovanje i kako je najbolje istaknuti

Više od dobrog spoja: neki održavaju tu vezu i vjerni su joj godinama, drugi se brzo oproste od nje ili je izbjegavaju. Šiške su podijelile naciju. Mi smo za kratke šiške preko čela – vjerujemo da imaju više koristi nego štete.

Dobre strane frizure sa šiškama:

  • Malo šišanja (šišaka) može promijeniti vaš izgled – a da ne kratite ostalu kosu.
  • Sa šiškama cijela frizura izgleda mekše i s više volumena.
  • Šiške ublažavaju oštre crte lica.
  • Šiške mogu skriti visoko čelo i vizualno smanjiti dugu bradu.
  • Idealne su za isticanje očiju i obraza.
  • Bore na čelu? Šiške ih skrivaju za mlađi izgled.

Što ne ide u prilog šiškama? Postoje dvije stvari koje ne možemo zanemariti. Za savršene šiške i održavan izgled, morate se češće šišati i oblikovati frizuru – što znači planiranje vremena za oblikovanje, sušenje i tako dalje. No nije sve tako loše. Uz naše trikove postat ćete stručnjak za šiške i nećete ih se htjeti odreći...

 

Donosimo novu trendi dužinu šišaka: Mekano kratke

Trenutačno je nježna varijanta mikro-šišaka naša omiljena dužina. Nisu prekratke i nisu duge: postoji razmak između obrva i krajeva šišaka. Naglašavanje obrva trenutačno je popularno. Šiške su ošišane okruglo sa strane tako da je prijelaz u dugu kosu postupan i nježan. Što se tiče duge kose, ona je obavezna za ovaj popularni trend. „Suprotnosti se privlače“ glavni je moto. Kosa mora biti duga barem do ramena i nezaglađeno oblikovana. To je pravi kontrast!

Kome najbolje stoje mekano kratke šiške?

Uglavnom je ovo pravilo: šiške najbolje pristaju ovalnim licima ili visokom čelu. No uz odgovarajuće savjete, prikladno šišanje i oblikovanje, svaka žena može nositi šiške. Ponešto duže, postepeno ošišane mikro-šiške preporučuju se za okrugla lica, dok su malo kraće i mekše šiške bolje za četvrtasta lica. Oprez ako imate malo čelo – kratke šiške mogle bi zatvoriti lice.

Koja je tekstura kose prikladna za kratke šiške?

Ravna kosa najbolji je izbor ako želite imati kratke šiške. No kombinacija duge valovite kose i šišaka također je šarmantna – i uvijek možete posegnuti za uređajem za ravnanje kose za oblikovanje zaglađene i šik frizure.

Kad je bolje izbjegavati kratke šiške?

Ako imate čvrste prirodne kovrče ili kuštravu kosu, ne preporučujemo šiške. Frizura sa šiškama neće dobro izgledati ni ako imate zalizak jer je teško oblikovati šiške. Imajte na umu: zalizak uvijek pobjeđuje!

Kako se oblikuju kratke šiške?

Kratke šiške s kratkom kosom je karakterna frizura, ali traži precizno oblikovanu kosu. Previše truda. U varijanti s dugom kosom, možete je oblikovati ležernije ili čak razbarušeno. Nezaglađene frizure su popularne, kao i ležerni etno-stil. Šiške također mogu biti razbarušene. Nanesite malo suhog šampona za punoću i postojanost, ponajviše ako imate tanku kosu!