hair-piercing
Styling kose | Trendovi frizura za žene

Piercing u kosi: Što trendseteri sad rade

Piercing je ponovno u modi! Sada je bezbolan i brzo se umeće i skida. Trendi prsteni i naušnice više ne sjaje samo u nosu, na jeziku ili u pupku, nego i u našoj kosi. Romantično, moderno ili pankerski: donosimo sjajne ideje za frizure s modernim nakitom

Piercing za kosu? Iako to isprva zvuči neobično, zapravo je briljantna ideja. Metalni prsteni, igle i naušnice s pravom su zaradili naziv „dodaci za kosu“. Za razliku od drugih dodataka poput kopča, vrpca ili ukosnica, piercing za kosu nema praktičnu svrhu. Njihov jedini razlog postojanja: ukrašavanje kose za oblikovanje složenijih frizura. Štoviše, piercing ne buši kosu, nego je drži na mjestu nježno i bezbolno. Nije čudo da sve više zvijezda i pratitelja mode unose te ukrase u kosu.

Evo zašto će vam se svidjeti piercing u kosi:

 
  • Za razliku od pravih piercinga, ovi ne bole.
  • Brzo se i lako umeću u kosu, a isto se tako i vade iz kose.
  • Ima ih u različitim varijantama, od jednostavnih do žestokih.
  • Mali ukrasi mogu se nositi na važnim događajima.
  • Omogućuju kreativnu slobodu: piercing za kosu može se iznova umetnuti i presložiti.

Koji sve oblici piercinga za kosu postoje?

Ti trendi ukrasi za kosu postoje u više oblika. Prsteni za kosu su trenutačno vrlo popularni: izgledaju kao male okrugle naušnice za uši, ali su za kosu. Lako ih se otvara pa mogu pristati oko pramenova raznih debljina. Prsteni su dostupni u srebrnoj, zlatnoj, a katkad i jarkim bojama poput ružičaste. Neki od njih ukrašeni su malim talismanima – motivima u obliku zvijezda, srca, cvjetova itd. Druga piercing varijanta: naučnice i igle smještene u kosi tako da je samo jedan kraj vidljiv. Time kosa izgleda kao da je ukrašena biserima, staklenim kristalima ili zakovicama.

Frizure s piercingima za kosu

Frizure s piercingima za kosu
© Getty Images

Zašto ne biste isprobali piercing u kosi? Frizura s modne revije kuće DKNY

Kosa s teksturom i podatnošću ključna je da se trendi prsteni i naušnice mogu pričvrstiti u kosu. Kao i odgovarajuća frizura: primjerice pletenice. Bokserske, riblja kost ili obične pletenice – pletena kosa idealna je za piercing. Uvijek oblikujte kosu prije postavljanja ukrasa.

Bilo da ispletete svu kosu, nekoliko pramenova ili samo jedan, to ovisi o vašim željama. Možete i uviti kosu. Samo pazite da je dio koji uvijate dovoljno čvrst da se ne izvije i da piercing ne spadne. Dodatni savjet: Nanesite suhog šampona na kosu za dodatnu podatnost i lakše oblikovanje.

Frizure s piercingima za kosu
© Getty Images

Moderni prsteni za kosu daju pankerski izgled pletenicama. Izgled s modne revije: Gyunel

 

Trend piercinga u kosi stvar je kreativnosti. Primjerice, možete pomiješati različite boje (poput zlatne i srebrne) ili vrste (prstene i biserne naušnice) za oblikovanje vlastita izgleda. Dodatke možete koristiti kao profinjene privlačne elemente, primjerice da ih umetnete u jedan pramen, a ostala je kosa raspuštena. Ili ispletete svu kosu i umetnete velike prstene u pletenicu od početka do kraja.