hair-trends-3
Styling kose | Trendovi frizura za žene

Sve o frizurama

Moda se stalno mijenja, ali nekoliko trendova za kosu odupire se vremenu. Neke frizure nikad nisu posve nestale iz mode. U različitim varijantama, one su stoljećima s nama. Trendovi za kosu uanimljiva su tema. Pogledajte naš kratki sažetak različitih trendova.

 

 

Kratka ili duga kosa

Hair Fashion
© Getty Images

Francuska glumica i model Audrey Tautou godinama nosi kratku pixie frizuru. Mélanie Laurent jednako je ustrajna u svojoj frizuri. Ni ne pomišlja o šišanju svoje duge kose na kratko

 

Bilo da imate dugu ili kratku, ravnu ili kovrčavu kosu, to doista nije bitno ako frizura pristaje uz vaš izgled i osobnost. Katkad je potrebna hrabrost i samouvjerenost kako biste slijedili svoj ukus, no izražavanje individualnosti danas je hvalevrijedan pothvat.

Kratka kosa: kratke frizure dolaze u mnogim varijantama, od dječačke frizure do pixieja i boba. Možda ćete morati isprobati nekoliko frizura dok ne nađete kratku frizuru koja vam savršeno pristaje.

Duga kosa: postoji mnoštvo varijanti oblikovanja kose. Duga kosa može biti ošišana ravno ili postepeno.

 

Kovrčava ili ravna kosa

Hair Fashion
© Getty Images

 

Nevjerojatno je lako promijeniti izgled kose. Uz malo truda, kosa može od ravne postati kovrčava i obrbuto. Iako se popularnost razbarušene ili elegantne, kovrčave ili ravne frizure mijenja i odražava duh vremena, nijedna varijanta zapravo ne nestaje iz svijeta frizura.

 

Klasična postepeno ošišana kosa

Hair Fashion
© Getty Images

Postepeno ošišana kosa može oblikovati lijepu frizuru ili joj dati živost. Često izgleda ležerno te unosi nonšalantnost u izgled.  Lako ju je posušiti i to u čitavu lepezu različitih modernih frizura.

 

Lijevo: zbog pramenova u postepeno ošišanoj kosi pjevačice Ashlee Simpson, njezina frizura izgleda još privlačnije. Kratka postepena frizura Michelle Williams očarava svojim živahnim elementima.

 

 

Šiške ili razdjeljak

Hair Fashion
© Getty Images

 

Šiške pristaju mnogim ženama. One su čest element frizura. S druge strane pak imamo razdjeljke svih vrsta koji su jednako raznolik element. Šiške i razdjeljci dodaci su frizura koji se moraju prilagoditi crtama lica.

 

Lijevo: očaravajuće šiške postale su dio stila Rooney Mare. Emilia Clake više voli ravnu kosu s razdjeljkom po sredini.

 

Klasične frizure

Hair Fashion
© Getty Images

Rep, šinjon i pletenica smatraju se klasičnim frizurama

 

Te ti popularne frizure jednako su prikladne za gala-večere kao i za opuštanje kod kuće.

 

Rep: mnoge varijante repa bezvremene su i omiljene frizure. Nijedna druga frizura nije tako prilagodljiva, lijepa i prikladna za sve prilike. Popularni elementi poput pletenica i uvijanja mogu se lako dodati repu.

 

Šinjon: rep je samo jedan jednostavna korak do elegantnog ili ležernog šinjona koji je lijep i ujedno se lako oblikuje.

 

Pletenice: raznolikost je uobičajena karakteristika klasičnih frizura. Pletenice dolaze u bezbroj varijanti. One mogu biti jednostavne, francuska pletenica, riblja kost; mogu se oblikovati kao kruna na glavi, visjeti kao rep ili biti ispletene uz glavu. Možete oblikovati jednu deblju pletenicu ili mnogo tanjih pletenica, mogu izgledati ležerno ili vrlo uredno. Nema granica vašoj kreativnosti.

 

Ukrasi, šeširi, rupci i vrpce

Hair Fashion
© Getty Images

Zvijezde vole dotjerati svoj izgled šeširom, rupcem i nakitom za kosu

 

Nakit za kosu i modni ukrasi poput rubaca za kosu, vrpca za kosu i šešira jednostavni su načini da uljepšate svoj stil i frizuru. Naravno, njih uvijek ima napretek, a i uvijek su popularni. Šeširi, obruči i ukrasi svih vrsta privlače pozornost kao divan izraz kreativnosti. A usto pružaju mogućnost da se ispod rupca ili šešira skrije ne baš tako savršena frizura. Postoje mnogi načini kako vrpcama i lijepim kopčama ukrotiti kosu.

 

Frizure za svaku priliku

Hair Fashion
© Getty Images

Zaglađena, poslovna ili opuštena – postoji odgovarajuća frizura za svaku situaciju

 

Ljudi imaju više različitih uloga u svom životu. Postoje prikladne frizure za svaku priliku, bilo da ste kod kuće, na poslu, na zabavi, na nekoj proslavi ili na svom vjenčanju. To je također i prilika da prihvatite inspiracije koje vas okružuju i date slobodu svojoj kreativnosti. Zašto ne biste isprobali neku frizuru koja odgovara vašem raspoloženju? Možete osmisliti zanimljiv spoj starih i novih elemenata frizure.