Dva muškarca s kokoticama
Styling kose | Trendovi frizura za muškarce

Val u kosi: Kokotica


Čisti rock 'n' roll za vašu kosu: kokotica je prava rokerska zvijezda među muškim frizurama – trajni moderni izgled koji ima više oblika i stilova. Otkrivamo najpopularnije kokotice.

 

Malo je muških frizura koje su pravi, bezvremeni klasici kao što je kokotica. Elvis, John Travolta ili James Dean – svi su je nosili! Čak se i danas ta frizura može se vidjeti na mnogim poznatim osobama. Zašto? Zato što je kokotica frizura za prave muškarce! Ona postaje prava standardna frizura u profesionalnim brijačnicama gdje vladaju klasične frizure.

 

Kokotica se može oblikovati na razne načine. Ona mora pristajati vašem obliku lica. Ako imate okruglo lice, oblikujte kokoticu visoko i pod oštrijim kutom kako biste naglasili svoju muževnost. Imate izduženo, ovalno lice? Vaša bi kokotica trebala biti kraća, tako da vizualno skrati lice. Čitajte dalje i doznajte sve što trebate uzeti u obzir kod oblikovanja različitih kokotica.

Undercut kokotica

Jedna vrlo moderna varijanta kokotice je undercut kokotica. Ova je frizura poznata po snažno izraženom kontrastu između duže gornje kose i kraće kose sa strane i straga, gdje kosa nije duža od 2,5 centimetara. Kosu na vrhu glave možete odvojiti razdjeljkom od kose sa strane – no to je jedna od mogućnosti oblikovanja.

 

Na slici je kokotica oblikovana začešljavanjem kose na stranu. Kako bi sadržavala još više volumena, prosušite kosu sušilom u željenom smjeru prije oblikovanja. Time će kosa biti ondje gdje želite te će imati punoću i strukturu za oblikovanje frizure.

Klasična kokotica

Za razliku od modernijih kokotica, klasičnu kokoticu karakterizira malo veća dužina kose na pozadini glave i sa strana. Dužina kose na pozadini glave ovisi o vama, no mora biti kraća od kose na vrhu glave. Jasna, izražena linija kose kod lica je ključna, kao i glatki prijelaz između duže kose na vrhu i kraće kose sa strana glave. Također je bitno: kosa sa strane treba biti duga oko pet centimetara. Oblikujte frizuru pomadom ili voskom.

Rockabilly kokotica

Ova vrlo poznata kokotica doživjela je svoj vrhunac u 1940-ima i 1950-ima – te se otad više puta vraćala u modu. „Briljantinska“ kokotica stvara imidž rokera i loših momaka te uvijek odaje dojam buntovnika.

 

Idealno, za tu rockabilly frizuru kosa na vrhu glave treba biti duga do nosa – dovoljno da se oblikuje ta velika kokotica. Vi odlučujete želite li oblikovati razdjeljak ili samo začešljati kosu preko strana glave. Preporučujemo: vrlo snažan proizvod za oblikovanje.

Razbarušena kokotica

Razbarušimo kosu! Razbarušena kokotica savršena je frizura za nekonvencionalne momke. Volumen je najvažniji – ne želite da se razbarušena kokotica spljošti. Za to, posušite temeljito kosu nakon pranja i zatim dodajte pudera za volumen. Uzmite malo pomade i počnite oblikovati – sa strane i prema gore! Za postojanost poprskajte frizuru lakom za kosu i vaša je razbarušena kokotica spremna za izlazak!

Kratka kokotica

Ova elegantna kokotica idealna je frizura za posao i svečane prigode – ali i za svakodnevicu. Prednosti su: lako se održava i oblikuje. Budući da je kosa na vrhu već prilično kratka, kosa sa strane i straga trebala bi biti duga svega par milimetara. Ova je frizura posebno dobra za muškarce koji žele omekšati izgled svojih zalizaka.

Kovrčava kokotica

Kokotice su i za momke s kovrčavom kosom. Vi već imate potreban volumen, samo je trebate ukrotiti s malo proizvoda za oblikovanje nakon sušenja. Kosa sa strane i na pozadini glave treba biti kraća da bi se dobio oblik kokotice. Kosa na vrhu neka bude umjerene dužine, tako da se vaše prirodne kovrče mogu lako kontrolirati.