Dva muškarca u poslovnoj odjeći s poslovnim frizurama
Styling kose | Trendovi frizura za muškarce

Najbolje poslovne frizure za muškarce

Uspješne, ozbiljne i savršeno oblikovane! Donosimo vam koje su frizure najprihvatljivije za posao i dajemo savjete za oblikovanje idealne poslovne frizure.

 

Poslovnjaci trebaju imati odgovarajuće vještine, odgovarajuće odijelo – i odgovarajuću frizuru. Njegovana frizura na poslu može zračiti mladošću, agilnošću i ozbiljnošću – dok eksperimentalne frizure mogu govoriti suprotno. Ovdje otkrije koje će vam frizure pomoći da se sa stilom penjete po svojoj karijernoj ljestvici.

Poslovna frizura br. 1: Klasična kratka frizura

U klasičnoj kratkoj frizuri kosa je kratka sa strane i na pozadini glave, a na vrhu glave je nešto duža. Ovisno o strukturi kose, ova se frizura može oblikovati s vrlo malo proizvoda za oblikovanje poput gela ili voska. Za razliku od jako kratke kose gdje je i kosa na vrhu ošišana nakratko, ova klasična kratka frizura 100% je spremna za posao.
Klasična kratka frizura modernija je verzija „visoko i stoji“: gornji dio kose dug je od jedan do dva i pol centimetara, a kosa sa strane je vrlo kratka. Kratke strane znače da obje varijante osobito pristaju muškarcima s ovalnim oblikom lica.

Poslovna frizura br. 2: Façon frizura

Facon frizura je iznad svega bezvremena! Ovu frizuru karakterizira odgovarajuća ravnoteža između otmjenosti i raznolikosti. Također predstavlja dobar ukus i profinjenost. Kod šišanja, kosa sa strane šiša se kratko, a kosa na vrhu ostaje duža. Kosa sa strane nježno prelazi do kratke kod potiljka, te do duge na vrhu.

U standardnoj postepenoj frizuri, kosa na vrhu može biti do pet centimetara duga. Oblikujte je s razdjeljkom za još klasičniji izgled.

Poslovna frizura br. 3: Moderna kokotica

Kokotica je bila i uvijek će biti jedna od najpopularnijih frizura za muškarce – čak i na poslu. Ovaj homage pompadur-frizuri iz 1950-ih karakterizira jako oblikovana kosa na vrhu glave, dok je kosa sa strane i na pozadini glave obrijana na milimetar. S obzirom na raznolike mogućnosti frizure, kokotica se može oblikovati u kraćoj ili dužoj kosi. Moderne kokotice također mogu biti naglašene dramatičnim undercutovima i nježnijom varijantom, postupno ošišanom kosom sa strane glave. Odaberite svoju varijantu na temelju toga koliko konzervativno trebate izgledati na poslu. Oblikujte kokoticu prema volumenu i teksturi svoje kose.

Savjet: u dužoj se kosi može oblikovati kokotica s puno volumena, no čak i kratka kokotica može zračiti modernim stilom. Kod oblikovanja pomadom ili voskom, obavezno ravnomjerno rasporedite proizvod, prođite prstima kroz kosu, od početka do kraja. Time će kosa dobiti prirodan, strukturiran izgled.

Poslovna frizura br. 4: Zaglađeni undercut

Slično kokotici, i u ovoj je frizuri kosa kratka sa strane i duga na vrhu – samo ovdje je kosa počešljana prema natrag. Da biste mogli oblikovati ovu frizuru, kosa na vrhu glave mora biti najmanje šest centimetara duga, tako da ostane začešljana i zaglađena.

Unatoč jednostavnosti, začešljan i zaglađen undercut vrlo je raznolik i stoga je prikladan za sve tipove kose – osim kovrčave kose. Savjet: učvrstite frizuru pomadom sa snažnim ili srednje snažnim učvršćivanjem.

Poslovna frizura br. 5: Počešljana na stranu

Kosa počešljana na stranu stvara ležeran, elegantan izgled. Klasična frizura – malo kaotična – savršena je za ležerne tipove ili one koji rade manje konzervativne poslove. Posebno dobro izgleda u glatkoj ili malo valovitoj kosi koja se s malo proizvoda može lako oblikovati na stranu. Ova je frizura „ležerno poslovna“ – isprobajte je nositi s vestom od kašmira i udobnim trapericama.

Muškarci s tanjom kosom mogu koristiti puder za volumen ili šampon za volumen prije oblikovanja frizure.

Poslovna frizura br.6: Koledžica

Također poznata kao Princetonica ili Harvardica, koledžica obećava uspjeh, kao što i nazivi govore. Ova je frizura spoj kratke frizure i kose počešljane na stranu, tako da treba iste ključne sastojke: kratku kosu sa strane, dužu na vrhu glave.

No za razliku od drugih frizura, kod koledžice je kosa na vrhu glave dovoljno duga da se može počešljati na stranu ili napraviti razdjeljak na stranu. To znači mogućnost raznolikog oblikovanja i frizura koja će pristajati mnogim muškarcima.

Otkrijte: