Muškarac s façon frizurom i naočalama
Styling kose | Trendovi frizura za muškarce

Klasične frizure: Što je façon frizura?

Mnogo je lijepih klasičnih frizura za muškarce – a façon je jedna od njih. Objašnjavamo kakva je to frizura i kojim muškarcima pristaje ta kratka frizura.

 

Trenutačno vjerojatno ne postoji druga muška frizura koju susrećemo češće od façon frizure. Na TV-u, na ulici ili na Instagramu: ta je klasična frizura posvuda. I s pravom! Ta frizura pristaje muškarcima svih godina. Druga prednost ove frizure: pruža mnogo slobode jer su moguće različite varijante.

Po čemu se façon frizura ističe?

Façon je postepeno ošišana frizura. To znači da je kosa najkraća na potiljku i sa strane glave te je postepeno sve duža prema vrhu glave. Prirodni rast kose uzima se u obzir pa se nejednakost dužine kose vješto kompenzira. Dužina kose sa strane također ide postupno od kratke prema dužoj na vrhu glave.
 

Postoji varijanta façon frizure koja pristaje gotovo svakom obliku glave. Razina postepenosti od kraće do duže kose ovisi o tome koliko želite da prijelaz bude neprimjetan ili primjetan. Alternativno i moderno: primjetan prijelaz s undercutom. U nježnijem prijelazu, frizer treba obratiti pozornost na stanjivanje kontura kod vrata.
 

Kako oblikovati façon frizuru

Kod oblikovanja možete eksperimentirati: gornji dio kose možete začešljati prema natrag, na stranu ili razbarušiti. Vi odlučujete! Tko želi oblikovati kokoticu, treba unijeti volumen u kosu. Savjet: puder za volumen kod korijena čini čuda.
 

Za one koji već imaju dovoljno gustu kosu, posušite je nakon pranja i oblikujte gelom ili pomadom dok ne postignete željeni oblik.
 

Koji muškarci mogu nositi façon frizuru?

Façon frizura doista je klasik, ali je također posljednjih godina postala omiljena frizura. Ona pristaje muškarcima koji prate trendove i vole modernu, klasičnu frizuru – te je zbog jednostavnog oblikovanja savršena za svaki dan. Ovisno o šišanju, također može biti manje klasična i više alternativna. Razgovarajte s frizerom o tome koja bi vam varijanta najbolje pristajala.