Muškarac s muškom punđom gleda u lijevu stranu
Styling kose | Trendovi frizura za muškarce

Kako oblikovati klasičnu mušku punđu

Iako muške punđe viđamo sve češće, one nisu novi trend – zapravo su stare više od 2000 godina! Ponovno su postale popularne 2013. i otad je nose slavni Joaquin Phoenix, Jared Leto, Leonardo DiCaprio i Bradley Cooper.

 

Također poznata kao hipsterska punđa, ova muška punđa vrlo je jednostavna frizura u kojoj je kosa začešljana te skupljena u punđu na vrhu glave ili svezana na pozadini glave. Jedino što trebate imati jest srednje dugu kosu. Barem trideset centimetara. Bit će vam drago znati da se muška punđa može oblikovati u svakom tipu i teksturi kose.

 

Spremni doznati kako postići mušku punđu? Krenimo!

Kako oblikovati mušku punđu

Ona ne samo da drži kosu dalje od lica, nego se nalazi na popisu najboljih modernih muških frizura. Evo kako se oblikuje ta trendi muška punđa:

1. korak: pripremite kosu

Nema svrhe povlačiti kosu u punđu ako je zapetljana i u čvorovima. Počešljajte kosu temeljito prije nego što počnete i sve će biti lakše.

2. korak: koristite sušilo za oblikovanje malo volumena

Muškarac istetoviranih ruku fenira srednje dugu kosu
© Schwarzkopf

Koristite suženi nastavak za oblikovanje volumena.

3. korak: nanesite pastu za teksturu

Muškarac pokazuje kremu za kosu na prstu koja je dovoljna za nanošenje
© Schwarzkopf

Potrebna je samo mala količina paste za teksturu – nemojte pretjerati.

Nanesite got2b Beach Boy paste na vrhu prsta za oblikovanje glatke kose i ukroćivanje stršećih vlasi. Obavezno prvo zagrijte ruke prije nego što njima prođete kroz kosu.

4. korak: Skupite kosu

Muškarac  radi punđu
© Schwarzkopf

Što je vaša kosa duža i gušća, to je muška punđa veća.

Labavo skupite kosu u rep, negdje oko sredine vrha glave. Imajte pri ruci gumicu kojom ćete je pričvrstiti.

5. korak: svežite kosu

Učvrstite rep gumicom, ali kod posljednjeg provlačenja provucite rep samo do pola tako da napravite petlju. Vrhovi kose vjerojatno će viriti prema dolje, ali možete ih namjestiti kako vama paše. I gotovo!

Muškarac u sakou gleda u lijevu stranu
© Schwarzkopf

Muške punđe vrlo su raznolike – mogu izgledati ležerno i profinjeno, ovisi i o odjeći.

Naš savjet:

Uporabom šampona za jačanje kose poput Schauma Anti Dandruff šampon dat će vam puniju kosu i unijeti volumen u punđu.

Različiti stilovi muških punđa

Niste valjda mislili da postoji samo jedna muška punđa? Puno je različitih varijanti gore prikazane klasične muške punđe. Evo brzi uvod u tri varijante te omiljene muške punđe. Zašto ne biste eksperimentirali i isprobali ih sve?

 

Razbarušena muška punđa

Ova punđa oblikuje se baš kao klasična, samo što ne treba zaglađivati kosu budući da razbarušeno znači da pramenovi moraju stršati. Ako imate bradu, uz nju će razbarušena muška punđa dobiti posve novu razinu profinjenosti.

 

Muška polu-punđa

Ovo je savršena frizura koja će držati kosu dalje od lica, ali i dalje ćete imati raspuštenu kosu. Za nju trebate podijeliti pola kose vodoravno i od gornjeg dijela kose napraviti punđu, a ostalu kosu ostaviti raspuštenu. Ova frizura također se zove polu-punđa na vrhu glave, budući da sjedi visoko na glavi.

 

Uvijena muška punđa

Ova varijanta nalazi se nisko kod potiljka i klasična je muška punđa, no uvijena – doslovno. Napravite razdjeljak po sredini ili sa strane glave – koji god želite – i počnite uvijati oba dijela kose. Kad ste došli do vrata s oba dijela, povežite ih i uvijte rep u punđu.