Styling kose | Šiške

Frizure 2014.: Niski razdjeljak na stranu

Neprecizan razdjeljak nisko s jedne strane glave i pramen koji prelazi preko čela trenutačni je trend. Taj je pramen pričvršćen ukosnicom u stilu školarke ili zataknut iza uha. Donosimo vam kako oblikovati različite varijante ove frizure

Ovaj trendi styling element pristaje mnogim frizurama. Osim ako kosa sprijeda nije ošišana kratko (šiške), možete prebaciti pramen preko čela i pričvrstiti ga ukosnicom ili zataknuti iza uha. Osim neprecizno oblikovanog razdjeljka, svi drugi elementi frizure mogu se razlikovati i prilagoditi vašim željama.

Frizure s niskim razdjeljkom na stranu i pramenom preko čela

Trendi frizure s razdjeljkom na stranu

Pramen preko čela i niski razdjeljak na stranu dio su tri različite frizure


1. frizura: Raspuštena nezaglađena frizura s pramenom preko čela pričvršćenom ukosnicom
(pogledajte prvu fotografiju iznad serije tri fotografija): U ovoj nezaglađenoj frizuri prednji pramen počešljan je preko čela i pričvršćen ukosnicom u razini očiju. Možete ga oblikovati i tako da se pramen spoji s kosom sa strane i začešlja iza uha. Razdjeljak je kratak i nepravilan za nezaglađen efekt. Sa strane razdjeljka, kosa je djelomično začešljana sa samo jednim širokim pramenom koji pada preko uha.

2. frizura: Nezaglađena frizura s kosom na stranu i pletenicom (lijeva fotografija gore): Ova frizura trebala bi izgledati pomalo razbarušeno. Razdjeljak treba biti nepravilan, a pramen kose padati preko čela. Skupite kosu u labavi rep nisko kod zatiljka, s time da nekoliko pramena može pobjeći iz gumice.

3. frizura: Kosa na stranu s uvijenim pramenom (druga od tri fotografije gore): Oblikujte razdjeljak na stranu i povucite kosu preko čela, a zatim je nekoliko puta uvijte i pričvrstite sa strane ili na pozadini glave. Time će vaša frizura imati romantičnu notu.

4. frizura: Zaglađena kosa s pramenom preko čela (desna fotografija gore): Među vrhovima prstiju protrljajte malu količinu voska ili gela za kosu. Zatim prstima potegnite pramen preko čela, počevši od razdjeljka i razdijelite ga u sitnije pramenove za privlačniji izgled. Istim postupkom izravnajte ostalu kosu. Počešljajte kosu sa strane uz vlasište. Možete oblikovati vrlo dugi razdjeljak sve do pozadine glave za posebno moderan izgled.

Savjeti za oblikovanje niskog razdjeljka na stranu i pramena preko čela

Nekoliko trikova mogu vam pomoći da oblikujete pramen preko čela na moderan način:

1. Oblikujte razdjeljak na stranu niže nego inače. Time ćete promijeniti način na koji kosa prelazi preko čela.

2. Promijenite stranu na kojoj inače oblikujete razdjeljak. Ta će promjena podići kosu od vlasišta. Tapiranjem kose koja prelazi preko čela dodajete volumen, kao i puderom za volumen.

3. Voskom ili gelom za kosu možete naglasiti pojedine pramenove kose ili možete oblikovati mokar izgled. Vano je da razdvojite kosu u manje pramenove kako biste izbjegli izgled kacige.

4. Styling proizvodi omogućuju vam da prilagodite oblikovanje svojim željama. Razdjeljak na stranu i kosa preko čela dobro izgledaju i sa sjajnom i matiranom kosom, nema granica u oblikovanju ostale kose. Vosak za kosu, gel za kosu i lak za kosu za dodatni sjaj stvaraju iznimno blistavu kosu. Mat-pastu, slani sprej ili suhi šampon koristite ako želite matiran izgled.