hair-trends-feathers-in-hair
Styling kose | Savjeti i trikovi

Perje u kosi odmah

Ukrašavanje sebe tuđim perjem još se smatra nepristojnim, ali umetanje romantičnog perja u kosu nije samo prihvatljivo, nego je najpopularniji trend ovoga ljeta. Volimo tu novu modu. Teško da se može ne opaziti kako ta jednostavna moda pera u kosi pristaje uz našu hipi-odjeću. Taj je trend još primamljiviji jer ga svatko može oblikovati kod kuće.

Otmjeno perje u kosi Guccijevih modela
© Gamma-Rapho via Getty Images

Modeli nose perje u kosi, ovoljetna moda Guccijevog stiliste Luigija Murenua

Modni novinari diljem svijeta bili su opčinjeni kad je Frida Giannini, kreativna direktorica legendarne modne kuće Gucci, predstavila svoju kolekciju za jesen/zimu 2011/2012. na Milanskom tjednu mode. Bili su oduševljeni javno joj priznajući: „Kakvi sjajni uzorci!“ i „Ah, toj tkanini nema premca!“ Još jednom je 39-godišnja dizajnerica očito nadmašila samu sebe. Ipak, još će jedna zvijezda u svjetlucavom svijetu mode zabljesnuti na tom događaju. Ta zvijezda jednako je slavni Guccijev stilist za kosu Luigi Murenu. Na modnim pistama njegovi su modeli nosili klasične konjske repove i šareno perje u kosi. Kakav je bio odjek publike za te moderne frizure? Dvoranom je odzvanjao gromoglasni pljesak!

Nakon Milanskog tjedna mode, moda za kosu sada uključuje i ptičje perje. Nismo nimalo iznenađeni što je perje u kosi hit. Savršen su dodatak trenutačno popularnom hipi-izgledu s maksi-haljinama, nonšalantnim šeširima s velikim obodom i raspuštenom kosom. Nova moda za kosu je jednostavna, brzo se oblikuje i zahtijeva tek omanji budžet. Možete otići do hobi-trgovine gdje ćete naći priličan izbor perja. Koju ćete boju izabrati, to ovisi o vama. Ako vaš trenutačni stil traži vrlo šarene dodatke, uzmite perje s jakim, jarkim bojama koje će stvarati kontrast boji vaše kose. Perja u blažim nijansama poput crne, bijele ili smeđe odaju više prirodniji stil. Jedino je pravilo da nema pravila u ovoj modi za kosu. Što god vam se sviđa, danas je vaša moda.

Zvijezde i starlete vole ukrašavati kosu perjem. Potražili smo najljepše frizure s perjem na crvenom tepihu modnog svijeta. Pogledajte što smo za vas pronašli.

Zvijezde vole stavljati perje u kosu

Weblinks

Marka švicarskog nakita koristi prirodne materijale >> adamandeve.ch

Zanimljivi međunarodni hipi i festivalski stilovi >> ladyflashback.com