hair-care-on-holiday
Styling kose | Savjeti i trikovi

Njega kose na godišnjem odmoru: 6 pravila za najbolji odmor

Opuštanje je bitnije od popisa zadataka kad ste na godišnjem odmoru. Vaš se mozak konačno može odmoriti, a vi imate dovoljno vremena da ugađate svojoj kosi: program ugađanja uključuje dobru pripremu, proizvode za njegu i odgovarajući tretman za kosu na plaži. Naravno, bitne su i lijepe frizure za odmor!

Sunce, pijesak i potpuna relaksacija – godišnji odmor je najbolje vrijeme godine! U rano ili kasno ljeto, ili tijekom ljeta i zime – uvijek je sjajno odmaknuti se od svakodnevice. To se odnosi i na vašu kosu. Zaslužila je dobar odmor, sad se može oporavljati i pripremati za nove izazove. Ovih šest pravila će vam pomoći:

Jackpot! Najboljih šest savjeta za zadovoljnu kosu tijekom godišnjeg odmora

1. Dogovorite termin kod svog frizera

Zdrava kosa i ispravna njega najbolji su način za početak godišnjeg odmora. Zato trebate posjetiti svog frizera i pošišati vrhove prije putovanja. Time ćete osvježiti kosu koja će sjajno izgledati do kraja vašeg odmora. Tanji i oštećeni vrhovi mogu biti posebno osjetljivi na sunce i slanu vodu, tako da je bolje ošišati ih nego da idu s vama na put. Tako nećete morati brinuti oko popucalih vrhova ili kuštrave kose na plaži ili bazenu.

2. Ispravno pranje

Bilo da više volite skakati u bazen ili roniti u oceanu, hladan tuš nakon plivanja uvijek je dobra ideja. Time uklanjate potencijalno štetan klor ili ostatke soli iz kose. Brzo hlađenje također zatvara vanjske kutikule vlasi – za dodatni sjaj! Na kraju svakog dana na plaži, operite kosu blagim šamponom. Njegujući proizvodi (primjerice ekstrakt monoi cvijeta) daju kosi dodatnu vlažnost.

3. Upotrijebite zaštitu od sunca – na glavi

UV-zaštita obavezna je tijekom ljetnih mjeseci. Nažalost, mnogi se brinu za svoju kožu, no zaboravljaju svoju kosu. A to ima posljedice: izloženost UV-zrakama izbjeljuje vašu kosu, a sunce može oštetiti strukturu kose. Tako da obavezno tijekom svog odmora koristite proizvode za čišćenje i njegu s UV-filtrima. Nosite šešir, maramu ili šiltericu kako bi kosa i vlasište bili zaštićeni od sunca!

4. Uzmite vrijeme za dodatnu njegu kose

Svakodnevni stres obično znači da nemamo vremena za kosu. Iskoristite vrijeme odmora za dodatnu njegu kose. Dok se odmarate u visećoj vreći ili čitate svoju omiljenu knjigu pored bazena, također možete učiniti nešto lijepo za svoju kosu. Tad konačno imate vremena da pustite da maska ili tretman djeluju koliko treba na kosi. Vrhunska njega učinkovito obnavlja vašu kosu, daje joj vlažnost i briljantan sjaj.

5. Ne ostavite je na suhom

Vaša kosa treba dodatnu vlagu tijekom sunčanih dana. Dužina kose i vrhovi osobito se mogu brzo osušiti i izgledati beživotno. Stoga obavezno nanosite ulje za kosu na vrhove. Lagana formula odmah se upija i ne ostavlja masne ostatke u kosi, a čini vašu kosu podatnom i briljantno sjajnom.

6. Riješite se balasta

Uzmite si vremena za tretman detoksikacije tijekom ljetnih praznika. Posebni šamponi dubinski čiste kosu, uklanjaju ostatke proizvoda koji su se s vremenom nakupili na kosi. Također možete isprobati kućni frape (ovdje uzmite recept: Detoksikacija kose), kako bi ste bili sigurni da će vaša kosa poslije odmora biti zdrava i snažna!

Suncem okupana kosa ne treba oblikovanje da bi sjajno izgledala. No kako biste spriječili dosadu, imamo za vas neke opuštene frizure za odmor.

Elegantne frizure za vaš odmor

Otkrijte: