flyaway-hairs
Styling kose | Savjeti i trikovi

Leteće vlasi – 5 savjeta za veću podatnost

Lijepo je letjeti… Ali ne kad su u pitanju oblikovane frizure! Ponajviše u jesen i zimu, vlasi se brzo nabiju statičkim elektricitetom i počnu se dizati od glave. Što se može učiniti protiv tog nimalo dražesnog kuštranja? Imamo sjajne savjete za zajamčen uspjeh u ukroćivanju kuštrave kose

Visoko letenje: njegovana kosa. No onda se pojavi kuštranje! Sitne vlasi počnu se dizati od glave i uništavaju našu oblikovanu frizuru. Glatke frizure posebno se bore s tim problemom tijekom hladnog vremena jer se kosa nabije statičkim elektricitetom zbog suhog zraka te trenja pletenih šešira, debelih šalova i vunenih džempera. Tada vlasi počnu letjeti. No postoji nekoliko trikova kako da ukrotite kuštranje kose

Savjet br. 1: Kako ukrotiti kosu? Ispravnom njegom!
Njega kose nagrađuje – jer dobro održavana kosa neće tako lako postati neposlušna. Suhoća i suhi vrhovi mogu učiniti da kosa izgleda kao slama – a zatim se pojavljuje i rizik od letećih vlasi. Njegujući proizvodi za obnovu kose dubinski prodiru u slojeve kose i čine je satenski mekom. Prvi korak protiv kuštranja je ispravno pranje, a zatim njegujući tretman. Nakon pranja, idealno sa šamponom protiv kuštranja, slijedi regenerator i bogata maska – proizvodi za intenzivnu njegu opskrbljuju kosu važnim hranjivim tvarima i čine je posebno podatnom! Oprez, vruće: toplina sušila izvlači vlagu iz kose i može oštetiti njezinu strukturu. Najbolje je sušiti kosu na zraku. Ako ne možete bez sušila: ne zaboravite nanijeti na kosu zaštitu od topline!

Savjet br. 2: Poput dobro nauljenog stroja – njegujuća ulja
Nikako ne možete spustiti male antene na glavi? Posegnite za uljem! On njeguje i daje kosi zajamčenu podatnost. Ne brinite se zbog masnog izgleda. Novi proizvodi obogaćeni njegujućim uljima imaju laganu teksturu koja se brzo upija i ne čini kosu masnom. Nego daju lijep, zdrav sjaj – što je idealno za završetak frizure! Naš dodatni savjet: umasirajte bogati proizvod u dužinu kose i vrhove – za kontrolu letećih vlasi čak i u trendi definiranom repu.

Podatna kosa u repu

Podatna kosa u repu
© Getty Images

Samo ne kuštravo: Svilena, precizna pletenica puno je ljepša – viđeno na reviji Erin Fetherston u New Yorku

Savjet br. 3: Poprskana za podatnost – Lak za kosu
Vrhunski krotitelj kose: sprej za fiksiranje frizure obavezan je za savršeno oblikovanu i ukroćenu frizuru protiv kojeg kuštravost nema nikakve šanse. Poprskajte pramenove prije oblikovanja za definiranu i postojanu frizuru. Na kraju poprskajte završenu frizuru s udaljenosti od 30 cm – tako da se čestice rasprše ravnomjerno i frizura bude postojana. Profesionalan savjet: poprskajte malo spreja na ruku i nježno njima prođite po kosi. Male antene kod sljepoočica možete zagladiti četkicom koju ste prethodno poprskali lakom za kosu.

Savjet br. 4: Sve ide glatko – kraj kuštravosti
Ako ništa drugo ne pomaže protiv neželjenog letenja vlasi, styling gel sigurno će u tome uspjeti. Gel za kosu dobrodošao je proizvod, pogotovo za trendi zaglađenu i mokru frizuru. On frizuru uvijek čini savršeno definiranom – šik, elegantno, dramatično!

SOS – prva pomoć: Kad iz hladnoga uđete u zagrijanu prostoriju, skinete pletenu kapu s glave i vlasi počnu letjeti. Losion za ruke i balzam za usne sjajna su pomoć kad ste izvan kuće. Svaka ih žena ima u svojoj torbici i brzo su rješenje za leteće vlasi. Ispravno nanošenje: razmažite malu količinu među dlanovima i nježno zagladite pramenove kose.

Savjet br. 5: Uvijek lagano – proizvodi protiv kuštranja
Za kosu poput svile: Proizvodi protiv kuštranja pravo su rješenje za ukroćivanje kuštrave kose! Sprejevi, eliksiri ili losioni: profesionalni krotitelji obnavljaju vlakna vlasi, čine ih podatnijima i daju im vlagu koja sprječava letenje. Najbolje je već unaprijed spriječiti letenje vlasi – ispravna njega kose: počinje s četkanjem kose – nikad ne koristite četku za otpetljavanje mokre kose! Umjesto toga koristite češalj sa širokim zupcima kako biste izbjegli lomljenje vlasi i spriječili neželjenu kuštravost.

Galerija: Zbogom kuštravosti: Svilene, zaglađene frizure

Otkrijte: Savjeti i trikovi