thin-hair
Styling kose | Rijetka kosa

Savjeti i trikovi: Volumen u rijetkoj kosi

Rijetka ili tanka kosa ne znači odmah katastrofu. Vješti savjeti i trikovi pomoći će vam da izgradite strukturu svoje kose. Doznajte kako oblikovati i osušiti svoju kosu te dobiti prekrasne rezultate.

Tanka kosa ne znači odmah da je rijetka. Problem može također biti u debljini svake vlasi. Tanka kosa je za 0,05 milimetara tanja od normalne ili jake kose. Također je malo osjetljivija. Bez obzira na uobičajen broj vlasi, vaša kosa i dalje izgleda rijetko. Ovisno o boji kose, možda imate mnogo kose unatoč rijetkom izgledu. U prosjeku plavuše imaju oko 150.000 vlasi na glavi, dok većina žena tamnije kose imaju oko 100.000. Ako imate kosu koja izgleda rijetko, koristite nježne postupke za izgradnju strukture i budite osobito pažljivi kod sušenja kose.

Nježna skrb za rijetku ili tanku kosu

Prije nego što počnete sušiti svježe opranu kosu, omotajte je ručnikom i napravite turban te pustite da se dobro osuši. Nemojte nikad sušiti kosu trljajući je ručnikom jer ćete time oštetiti kutikule kose. Ručnikom osušenu kosu raščešljajte češljem sa širokim zupcima tako da previše ne potežete kosu. Tek tada počnite sušiti kosu sušilom. Postavite sušilo na srednje puhanje kako biste spriječiti pregrijavanje kose.

Rijetka ili tanka kosa treba živost

Beživotna kosa odmah izgleda življe nakon što korijene podignete od vlasišta. Prije nego što posušite kosu sušilom, nanesite malo pjene ili styling spreja samo na korijene kose. Sada ste spremni sušiti kosu ravnom četkom. Malo nagnite glavu tijekom sušenja i četkajte kosu suprotno od smjera rasta. Nakon nekoliko poteza ponovite isti postupak sušenja kose s druge strane glave. Na kraju sagnite glavu prema naprijed dok četkate i sušite kosu sprijeda. U slučaju da je kosa prekratka za četkanje ravnom četkom, povlačite pramenove kose od glave tijekom sušenja. Također možete skupiti pramenove kose i kratko ih prosušiti sušilom. Zatim pustite da se osuše. Ovi će postupci dati kosi više živosti kod korijena.

Natjerajte rijetku ili tanku kosu da ustane

Nakon što ste ravnom četkom počešljali kosu, nanesite minimalno styling proizvoda. Ne preporučujemo nanošenje voska, styling gelova i pomade na rijetku ili tanku kosu da bi dobila više sjaja. Ti styling proizvodi sadrže masne sastojke i vjerojatno ćete dobiti izgled „rezanaca“. Malo (!) mokrog gela uglavnom je dobro za oblikovanje kratke i tanke kose. Lak za kosu za jako učvršćivanje bolji je za dulju rijetku ili tanku kosu. Važno je da lak za kosu nanosite podižući pramenove kose i prskajući ispod pramenova. Nanošenje laka za kosu s vrha na površinsku kosu samo će je otežati.

Otkrijte: Rijetka kosa