Styling kose | Rijetka kosa

Više volumena za tanku kosu

S nekoliko jednostavnih trikova možete unijeti volumen u tanku kosu. Ona može izgledati dugotrajno bujno i živahno bez dugog i zamornog sušenja kose preko okrugle četke. Sve ovisi o odabiru najbolje frizure za tanku kosu i stylinga

Mnoge se žene žale na svoju tanku, beživotnu kosu. Bez blistavosti i živahnosti, njihova je kosa slijepljena uz glavu. Promjer tanke kose samo je jedna petina promjera prosječno guste kose, što objašnjava nedostatak volumena. Iako je gustoća kose genetski predodređena, tanku kosu možemo učiniti naizgled bujnijom. Stručnjaci za kosu pokazali su nam frizure i styling postupke kako bismo izvukli najbolje iz naše prirodno tanke kose.

Tanka kosa: Frizure za optimalan volumen

Tanka kosa treba imati frizuru koja je naizgled čini gušćom. Kosa treba biti ošišana na istu dužinu, bez repova. Redovitim šišanjem izbjegavate pucanje vrhova, a suhi vrhovi dodatno naglašavaju beživotan izgled kose.

Općenito, kraća ili srednje duga frizura bolje odgovara tankoj kosi od duge kose jer time dobiva više živahnosti. Pixie-frizure ostavljaju dojam bujne kose zbog svog oblika. Ako pak želite imati dugu kosu, razmislite o postepenoj frizuri. Kosu posušite i izvijte vrhove na okruglu četku. Time će kosa izgledati živahnije i bujnije.

Brza pomoć: nosite razdjeljak na stranu i mijenjajte ga. Time se kosa kod korijena odiže od vlasišta. Kosa će izgledati živahnije, a samim time i bujnije

Frizure za tanku kosu: Raskošna kosa uz profinjene boje

Boja može naglasiti profinjene pramenove u tankoj kosi i ostaviti dojam bujnosti. Boje za kosu mogu podebljati vlasi. Spoj stvarnog zadebljanja vlasi i optičke iluzije bujnosti najbolje se dobiva mješavinom smeđih i plavih boja za kosu.

Frizure za tanku kosu: Gustoća dobivena styling proizvodima

Proizvodi za volumen daju kosi živahniji izgled. Posebni proizvodi poput šampona za volumen, spreja za volumen, styling pjene, pudera za volumen i spreja za zaštitu kose tijekom sušenja izrađeni su baš u svrhu da kosa izgleda bujnije.

Uvijek temeljito iz kose isperite šampon i styling proizvode. Ostaci proizvoda u kosi mogu je otežati, što žene s tankom kosom nikako ne žele. Nakon pranja kose šamponom, regenerator nanesite samo na vrhove kose (ispod razine uha) kako biste izbjegli beživotan izgled kose.

Frizure za tanku kosu: Styling pribor za oblikovanje volumena

Uz to što raščešljavaju i oblikuju kosu, češljevi i četke mogu stvoriti bogat volumen.

Češljevi i četke također se mogu koristiti za tapirane kose kako bi izgledala bujnije. Četkom za zupcima možete podizati kosu kod korijena tijekom sušenja i dobiti bujniji izgled kose. Možete koristiti i ravnalo, kovrčalo, difuzor i uvijače. Kovrče i valovita kosa olakšavaju oblikovanje tanke kose i ostavljaju dojam živahnosti i bogatog volumena. Sušite kosu suprotno od rasta kako bi se odignula od vlasišta.

Armin Morbach, Schwarzkopfov stručnjak za kosu, u svojim videouputama pokazuje kako u nekoliko koraka oblikovati frizuru da kosa izgleda bujno.

Nadamo se da će vas fotografije zvijezda i modela u našoj galeriji nadahnuti da pronađete odgovarajuću frizuru za svoju tanku kosu.

Video: How to Create Gorgeous Hair Volume

Galerija: Zvijezde s frizurama za tanku kosu