Styling kose | Rep

Povratak: Frizure iz 1990-ih

Nostalgični ste? Izgled devedesetih se vratio i može se vidjeti u raznim frizurama. Katkad se vidi u boji, a katkad u oblikovanju – pođite s nama u današnje devedesete!

Slavimo preporod frizura iz 1990-ih. Frizure techno desetljeća i generacije Gameboya sada su opet popularne. Današnji trendseteri nose te frizure sa stilom. Cik-cak izvijena kosa, drečave boje, uvijena kosa, platnene gumice, zaglađena kosa… Još se niste priviknuli na stilove devedesetih? Tada pogledajte nanovo oblikovane frizure iz devedesetih koje imaju potencijal postati hit!

Frizure iz 1990-ih: Ravno po sredini

Kad ljudi govore o frizurama iz devedesetih, spominje se „stil Nicka Cartera“. Očaravajuća, gelirana srednje duga kosa s razdjeljkom po sredini glave koju su nosili Backstreet Boysi, kopirali su milijuni. Sada je ta frizura opet u modi. Žene s dugom kosom također razdvajaju kosu po sredini glave, no sada s modernim obratom – pletenicom čvrsto ispletenom kod potiljka. Upozorenje cure: obavezno kosu začešljajte iza uha! Glumica Kate Bosworth (fotografija iznad) pokazuje nam kako se to radi i sa stilom nosi niski rep s uskom crnom vrpcom oko vrata – još jedan modni detalj iz 1990-ih koji je danas opet senzacija.

Frizure iz 1990-ih: Boje u kosi

Pravo dijete devedesetih: Nanna Øland Fabricius nosi obojenu modru kosu sa šiltericom nataknutom naopako

Glasno i šareno! Dvije tipične značajke devedesetih ponovno su s nama. Oni koji se odluče za taj poseban izgled – poput Nanne Øland Fabricius – obožavat će posvijetljenu kosu. Danska pjevačica (Oh Land) obojila je svoju prirodnu smeđu kosu u sve dugine boje. U ovom povratku starog trenda, modra je boja posebno popularna. To je zato što je trenutačno popularno sve u modroj boji – u Pantone Color Institutu modre nijanse Niagara, Airy Blue i Serenity među najomiljenijima su ove godine. A veza s devedesetima također je zamjetna: sjetimo se samo pomame za malim lutkama „troll“ s ludom drečavom kosom, bile su apsolutni hit u 1990-ima. Kako danas izgleda taj modri izgled: nezaglađena frizura ali njegovana, nježno valovita – ovo je jako moderno – s mikro-repom.

Frizure iz 1990-ih: Moć djevojaka

Punđa s raspuštenim pramenovima: Kate Hudson vratila se u prošlost s modernom frizurom iz devedesetih

Tipične devedesete: djevojački pramenovi. Kate Hudson prebacila je tu razigranu frizuru u današnje doba i povezala pramenove sprijeda (samo jedan sa svake strane!) s punđom. Glumica se nije slučajno odlučila za tu punđu – ona je moderan odgovor na uvijenu punđu devedesetih. Tada su žene uvijale dvije ili više mini punđe. Punđa u stilu kroasana bila je posebno popularna na techno sceni (ključna riječ: DJ Marusha!). Mi ostajemo pri varijanti Kate Hudson s jednom punđom koja izgleda zrelije i elegantnije.