layered-cuts-2
Styling kose | Postepena frizura

Duge i kratke postepene frizure

Za prekrasne i jednostavne postepene frizure nije bilo je li vaša kosa kovrčava ili ravna, kratka ili duga, rijetka ili gusta. Bez obzira na to kakav tip kose imate, postepena frizura privlačan je odabir. Zvijezde poput Michelle Williams i Nicole Scherzinger svjesne su ljepote te frizure. Želimo vam pokazati zvijezde i slavne ličnosti koje nose postepene frizure i upotpuniti ih našim styling savjetima

Postepene frizure mogu biti pravo rješenje ako želite unijeti više strukture i stila u svoju frizuru. Kosu možete ošišati na lepršave pramenove različitih dužina ili na kratku pixie-frizuru. Malo duža varijanta kuštrave kose od razine uha također vam se može svidjeti. I duge i kratke postepene frizure mogu imati šiške, a i ne moraju. Nema kraja vašem izboru frizure koja se temelji na postepenom šišanju. Najbolje od svega, postepene frizure ne izgledaju zapušteno ako često ne šišate kosu ili ste je odlučili pustiti.

Postepene frizure i volumen

Pranje kose posebnim šamponima i regeneratorima može vam pomoći da dobijete potreban volumen i živahnost kose. Na opranu, ručnikom prosušenu kosu možete nanijeti i pjenu za volumen kako biste je lakše oblikovali.

Ako je vaša postepeno ošišana kosa ravna, trebali biste je sušiti pramen po pramen s difuzorom. Tijekom sušenja, okruglom četkom izvlačite pramenove prema unutra, od korijena do vrha kako biste stvorili još više volumena i živahnosti. Zatim možete nakratko okruglom četkom izvući pramenove prema van, ako želite da vrhovi vaše duge ili srednje duge kose budu izvijeni.

Ispravna njega postepenih frizura

Odgovarajuća njega kose osobito je važna za postepene frizure koje najbolje izgledaju ako je kosa zdrava, sjajna i nema popucalih vrhova. Ipak su vrhovi kose glavna značajka ove frizure. Ako je potrebno, koristite posebne šampone, regeneratore, maske ili tekućine za vrhove oštećene kose. Zatražite od svog frizera da vam pošiša popucale vrhove ako su jako vidljivi. Što je kosa zdravija, to je živahnija i ima više volumena.

Oblikovanje postepenih frizura

Postepene frizure stoje i padaju u kaskadama, a vrhovi su naglašeni. Kako biste postigli taj izgled, obavezan je vosak za kosu. Pomoću njega možete definirati frizuru bez otežavanja ili sljepljivanja kose. Usto, vosak za kosu također pojačava sjaj kose. Usto, unosi i volumen te je zato idealan za tanku i rijetku kosu. Među prstima protrljajte malu količinu gela i zatim prstima zavrnite vrhove pojedinih pramenova. Još tražite postepenu frizuru koja bi vam najbolje odgovarala? Nadamo se da će vam fotografije zvijezda s postepenim frizurama u našoj galeriji pomoći da je pronađete ili vam barem potakne na promjenu frizure.

Galerija: Zvijezde s postepenim frizurama