Styling kose | Podignute frizure

Polupodignute frizure za svaku dužinu kose

Duga je kosa neizbježan preduvjet za mnoge punđe. Polupodignute frizure, s druge strane, mogu pristajati svakome – čak i onima sa srednje dugom i kratkom kosom. Donosimo tri trendi polupodignute-poluraspuštene frizure

Ne samo dugokose žene, nego i njihove kratkokose sestre mogu nositi punđe. Posebno polupodignute-poluraspuštene frizure mogu se oblikovati u dugoj kao i u kratkoj i srednje dugoj kosi. Pripremite se za još veću raznolikost kod oblikovanja! Bilo da je oblikujete za posebnu priliku, večernji izlazak ili svakodnevni izgled, ove vas tri frizure neće iznevjeriti.

Idealna punđa za kratku kosu: Polupunđa

null

Oblikovana romantično – kao ovdje na modelu Alexi Chung – vječno moderna poluđunđa.

Priznajemo, kosa treba biti duža za ovu polupodignutu frizuru, najbolje do brade. Tako je polupunđa idealna za one koji nose bob – vrlo trendi temeljna frizura. Oblikovanje ove punđe jednostavno je: skupite gornji sloj kose u punđu i pričvrstite ga gumicom, a ostalu kosu ostavite raspuštenom. Savjet: kako bi vrhovi izgledali njegovano, među dlanovima protrljajte nekoliko kapi ulja za kosu i nježno zagladite vrhove kose.

Punđa za srednje dugu kosu: Pletenica u poluvijencu

null

Pletenica u poluvijencu izgleda složeno, ali zapravo ju je vrlo lako oblikovati.

Uz malo vježbe, ovu je polupodignutu frizuru lako oblikovati. Evo kako: prvo, napravite razdjeljak po sredini glave. Počevši s desne ili s lijeve strane, odvojite pramen kose širok oko 4-5 cm i podijelite ga na tri jednaka dijela. Od razine uha, ispletite jednostavnu, ravnu pletenicu. Smjestite pletenicu vodoravno oko pozadine glave i učvrstite je s nekoliko ukosnica. Zatim ponovite taj postupak s druge strane glave i pričvrstite drugu pletenicu oko pozadine glave, uz prvu. Poprskajte lakom za kosu. Bonus: ova polupunđa sjajno izgleda u ravnoj kao i u kovrčavoj kosi.

Polupunđa za dugu kosu: Polupodignuta kosa ispletena u riblju kost

null

Polupodignuta kosa ispletena u riblju kost savršeno izgleda u dugoj kosi.

Polupodignuta kosa ispletena u riblju kost jedna je od primamljivih punđa za dugu kosu. Za oblikovanje ove polupodignute varijante klasične riblje kosti, prvo skupite gornju polovicu kose. Ispletite taj dio, a ostala kosa ostaje raspuštena. Podijelite skupljenu kosu na dva jednaka dijela. Odvojite tanki pramen s vanjske strane jednog dijela i prebacite ga na suprotan dio. Ponovite taj postupak naizmjence dok ne ispletete svu kosu. Savjet: za kraj, razlabavite nekoliko pramenova – time ćete oblikovati nezaglađen izgled. Ovu je frizuru najbolje oblikovati na kosi koja nije svježe oprana. Ako trebate više postojanosti, nanesite na kosu pjenu koja će joj dati teksturu.