linda-evangelista
Styling kose | Podignute frizure

Frizure supermodela Linde Evangeliste

Jedna od prvih top-modela, ona je slavna po svom promjenjivom izgledu – Linda Evangelista, također poznata kao „kameleon“, ne boji se eksperimentirati s kosom, fleksibilno mijenja frizure i boje kose. Sastavili smo priču o njezinim frizurama

Galerija: Lindine frizure

50 – 37 – 100. Ne govorimo o obujmu modela, to su njezini impresivni brojevi: sa 50 godina Linda Evangelista može se osvrnuti na svoju 37-godišnju karijeru modela s najmanje 100 različitih frizura. Fascinantno u svakom slučaju! Ova legenda izgleda fantastično i danas te je i dalje dostojna svog statusa supermodela. Ipak je Linda Evangelista bila jedna od „Petorke“ legendarnog kluba supermodela. Petorku su činile: Naomi Campbell, Cindy Crawford, Christy Turlington, Tatjana Patitz i, naravno, Linda Evangelista – u devedesetima 20. stoljeća, ona su postale inkarnacija Zeitgeista.

Razdoblje supermodela

Potaknuto fotografom Peterom Lindberghom koji je portretirao lijepu petorku za naslovnicu Voguea, filmske zvijezde i pop-zvijezde odjednom više nisu bile toliko zanimljive. Sada je ta skupina modela bila posvuda, a poslije je upotpunjena Claudijom Schiffer, Nadjom Auermann i Kate Moss – i rođeno je razdoblje top-modela.

Linda Evangelista također je poznata kao „kameleon“ jer ima sposobnost nevjerojatne promjene izgleda. Uglavnom na glavi, uvijek mijenjajući frizure i boje kose. Platinasto-plavi bob, narančasta kratka frizura, crna pixie frizura, valovita duga kosa, šiške, ravna, kuštrava, kovrčava…Ova ljepotica s modne piste isprobala je sve, bez straha od eksperimentiranja i stoga je uvijek izgledala predivno sa svakom frizurom i bojom kose. Govorilo se da je u četiri godine kosu obojila u 17 različitih boja. Linda Evangelista i danas voli promjene. Voli bojiti svoju kosu i čini to često. Ne uvijek radikalno kao prije, ali i dalje izgleda profinjeno – isto je s frizurama. Kameleon – pardon, model – ne mijenja svoj zaštitni znak.