french-plait
Styling kose | Pletenica

Francuske pletenice: Upute i frizure

Francuska pletenica je pravi klasik koji se stalno vraća u modu, uz male promjene. Za oblikovanje je potrebno malo vježbe, ali rezultat prekrasan. Donosimo detaljne upute kako najbolje oblikovati francusku pletenicu i njezine varijante

Volimo francusku pletenicu svih dužina i varijanti. Iako jedinstvena izgleda, ona se može oblikovati i plesti na razne načine. Francuska pletenica koja se plete u pramenovima najpoznatija je metoda, ali može se, primjerice, i podijeliti, što izgleda vrlo efektno (pogledajte fotografiju gore).

Francuska pletenica: Savjeti za ovu klasičnu frizuru

1. Nanesite pjenu u kosu kako bi dobila potrebnu punoću. Zatim začešljajte kosu i odvojite dio na vrhu glave u tri jednaka pramena.

2. Upletite pramen iz desne ruke preko srednjeg pramena, tako da desni dođe u sredinu.

3. Upletite lijevi pramen preko srednjeg pramena, tako da sad lijevi bude u sredini. To je baza francuske pletenice.

4. Sad uzmite novi pramen s desne strane, spojite ga s desnim pramenom koji držite u ruci i upletite ga opet u sredinu, tako da je sada taj desni pramen u sredini.

5. Uzmite novi pramen s lijeve strane, spojite ga s lijevim pramenom i upletite ga u sredinu, tako da je sad lijevi pramen u sredini.

6. Ponovite korake 4 i 5 sve dok ne upletete svu kosu u pletenicu, a zatim je do vrhova.

7. Na kraju učvrstite frizuru lakom za kosu.

Francuska pletenica: Prekrasno drukčija

Kad svladate način oblikovanja klasične francuske pletenice, možete početi plesti razne varijante. U našoj galeriji naći ćete pet različitih načina pletenja francuske pletenice.

Galerija: Francuska pletenica