dutch-braids-2560x963
Styling kose | Pletena kosa

Jednostavne pletenice

Pripremili smo za vas upute za početnike ako želite nositi pletene frizure, ali nikad niste probali plesti kosu od straha da nećete uspjeti. Sumnjamo da ste rođeni s dvije lijeve ruke. Vidjet ćete! Naravno, morate odnekud početi. Bez obzira na razinu vještine, dobro je početi s običnom pletenicom. Donosimo jednostavne pletenice koje možete svladati nakon nekoliko minuta vježbe. Kad uđete u štos, htjet ćete isplesti i riblju kost i klas-pletenicu. Međutim, to ne znači da jednostavne pletenice nisu jednako lijepe i moderne kao složenije pletenice

Pletenice su vrlo privlačan element frizure. One unose zanimljivost u frizuru i koristan pribor u vaš styling arsenal. Možete početi s pletenjem repa koji zatim možete uviti u profinjen, ali jednostavan šinjon. Jednostavne pletenice vrlo su lijepe. U dane kad je kosa neposlušna, pletenice vas mogu spasiti. One su korak više od uobičajenog rješenja repa, a opet lako ih je oblikovati. Što budete više vježbali, to ćete brže plesti svoju kosu. Nekoliko sekundi potrošenih na pletenje vrijedne su toga. Pletenice ostaju lijepe cijeli dan iako su izložene vjetru, ružnom vremenu i sportskim aktivnostima. Počnimo!

Jednostavne pletenice za jednostavne frizure

Vjerojatno ste već vidjeli pletenu frizuru koju na fotografiji nosi Victoria Beckham. To je samo jedan od mnogih načina na koji jednostavne pletenice mogu biti lijep styling element. Srećom, sve se one lako oblikuju. Na vama je hoćete li isplesti svu kosu u jednu deblju pletenicu ili ćete isplesti nekoliko manjih pletenica.

Dobro će vam doći styling proizvod poput pudera za volumen ili suhog šampona. Oni olakšavaju pletenje jer je kosa podatnija te ne klizi iz ruke. Pletenice zadržavaju svoj oblik bolje nakon što kosu poprskate lakom za kosu. Vosak za kosu zaglađuje vlasi na površini pletenice.

Nadamo se da ste sada spremni oblikovati jednostavne pletenice koje donosimo u našoj galeriji fotografija.

U svojim videouputama Schwarzkopfov stručnjak Armin Morbach pokazuje kako oblikovati različite vrste šinjona, uključujući šinjon od jednostavne pletenice.

Video: Kako oblikovati šinjon

Galerija: Jednostavne pletenice