bangs-braids
Styling kose | Pjena za kosu

Najbolje ideje za frizuru: Pletene šiške

Praktično i popularno: Ne samo da su pletene šiške mudar način da kosa ne pada na lice, nego su i privlačan element frizure. Unesite posebnost u svoj izgled novim pletenim elementom iznad čela – neobično i prikladno za svaki dan, ekstravagantno i lako oblikovanje

Trendi nova frizura na vidiku: pletena kosa danas je tako popularna da su nove varijante uvijek rado prihvaćene. Ova nas je odmah osvojila jer izgleda fantastično i unosi posebnost u izgled. I bez previše vježbe, šiške se mogu maknuti s lica u nekoliko koraka ovim novim pletenim hitom – praktično i privlačno u jednom. A frizura – razbarušena, zaglađena ili glamurozna – prikladna je za svaku prigodu i pristaje uz svaki stil odjeće. Od styling kontrasta do sportskog šika – pletene šiške vrlo su prilagodljive. Tko ih može nositi? Dobro, teško je ako imate mikro-šiške ili pixie frizuru, ali sve ostale dužine šišaka mogu se isplesti. Možete li isplesti ovu predivnu frizuru? Uz naše upute, naravno da možete!

Pletene šiške: Element koji privlači pozornost

© Getty Images

Oblikovane nezaglađeno (lijevo) ili kao zaglađena pletenica (desno) – pletena frizura obično završava u repu (sredina)

Najbolje kod pletenih šišaka: mogu se prekrasno oblikovati. Kao tanka pletenica, debela pletenica, oblikovana zaglađeno ili valovito – evo dokaza toj milini. Isprobajte nekoliko varijanti i odlučite koja vam najbolje pristaje. Ako imate šiške duge do obrva, napravite francusku pletenicu. Ako imate svu kosu iste dužine, možete ostvariti sve svoje snove o pletenim frizurama. Od prekrasne s raspuštenom kosom do stroge pletenice ili avangardne asimetrično oblikovane – profinjeni pleteni element na jedinstven način uokviruje lice.

Pletene šiške: Detaljne upute

Dosta filozofiranja o popularnim pletenim frizurama – vrijeme je za pletenje. Preuzmite kontrolu nad svojom kosom i pratite naše upute za oblikovanje pletenih šišaka.

Potrebnom vam je: pjena za kosu, češalj, gumice, ukosnice, lak za kosu


Kako se oblikuje:

1. Za podatnost kose, nanesite pjene u količini teniske loptice na ručnikom prosušenu kosu i posušite je sušilom.

2. Počešljajte kosu i oblikujte razdjeljak nisko s jedne strane.

3. Odvojite dio kose na vrhu glave i podijelite ga na tri pramena.

4. Pletite francusku pletenicu preko jedne polovine čela. Položite lijevi pramen preko srednjeg, zatim desni preko srednjeg.

5. Ponovite to dodajući male pramenove kose s lijeve i desne strane.

6. Nastavite tako do razine potiljka, zatim dodajte ostalu kosu u pletenicu i svežite je u rep ili šinjon.

7. Učvrstite pleteni dio ukosnicama i poprskajte lakom za kosu.

Savjet za oblikovanje: za nezaglađen izgled, olabavite pletenicu i izvucite nekoliko manjih pramenova iz pletenice.