Muškarac s frizurom s razdjeljkom na stranu
Styling kose | Muškarci

Muške frizure koje žene vole

Počešljana na stranu, klasična kratka frizura ili razbarušena kosa? Otkrivamo koje muške frizure žene smatraju najprivlačnijima – i zašto

Želite dobiti što više bodova kod žena? Možete, s odgovarajućom frizurom. Moderna frizura može privući duže poglede, kaže anketa američke tvrtke Wahl Clipper Corporation. Ako znate kako vaša frizura utječe na žene, možete poslati odgovarajuće signale i uživati u maloj – ali ključnoj – prednosti. Pročitajte dalje i doznajte koje muške frizure žene vole i zašto!

Kosa počešljana na stranu – omiljena muška frizura među ženama

Muškarac s klasičnom počešljanom kosom na stranu

Kosa počešljana na stranu je frizura za džentlmene

Kosa s razdjeljkom na stranu pravi je klasik koji muškarci nose od 40-ih. Ova frizura ima dužu kosu na vrhu glave, kraću kosu sa strane glave te meki prijelaz između te dvije dužine. Najbolje izgleda kad se nosi s razdjeljkom na stranu, privlačeći pozornost na kraće strane. Ova frizura izgleda čisto, poslovno i apsolutno bezvremeno. Prema anketi, muškarce s ovom frizurom žene smatraju inteligentnima, uljudnima i samouvjerenima. Također je povezuju s poslovnim uspjehom. Ponašajte se kao džentlmen noseći ovu frizuru i nijedna vam žena neće moći odoljeti.

Kosa se može na razne načine oblikovati na stranu. Može izgledati elegantno i poslovno ili nezaglađeno i razbarušeno. Savjet: za elegantan poslovni izgled, posušite duži dio kose prema pozadini glave na okruglu četku i zatim je oblikujte na stranu. Upotrijebite pomadu ili sjajni vosak za fiksiranje frizure. Za bolju postojanost, poprskajte je lakom za kosu. Za ležeran izgled, ova se frizura može oblikovati malo bezbrižnije. Protrljajte malo kremastog mat voska među dlanovima i prođite prstima kroz kosu prema pozadini glave.

Klasična kratka frizura – zašto žene vole ovu mušku frizuru

Muškarac s klasičnom kratkom frizurom

Iako je ta klasična kratka frizura izvorno bila ležeran stil sportaša, ona također izgleda vrlo klasično i profesionalno

Prema anketi, muškarci s ovom klasičnom kratkom frizurom djeluju vjerodostojno, inteligentno i pouzdano. To je vrlo muževna frizura jer je izvorno bila popularna među članovima sportskih momčadi. Frizura je omiljena među muškarcima koji su igrali za sportske momčadi Ivy League fakulteta u 20-ima i 30-ima. Kod ove kratke frizure kosa je duga oko jedan centimetar sa strane i na pozadini glave, a kosa na vrhu je duža. Gusta kratka kosa koja strši idealna je za ovu frizuru.

Ova kratka frizura bila je super popularna u ljeto jer nema duge kose pod kojom je vruće. Njezine oštre linije razlog su zašto je ova kratka frizura bila tako popularna među specijalnim vojnicima tijekom Drugog svjetskog rata. Nakon duge hipi kose 60-ih i 70-ih, kratka kosa doživjela je ponovni procvat u 80-ima. Danas se ta frizura smatra apsolutnim klasikom i često je nose poslovnjaci.

Razbarušena kosa – žene vole ovaj ležeran izgled na muškarcima

Muškarac s razbarušenom frizurom

Žene vole razbarušen izgled kose – moderan je i ležeran

Izgled kao da ste upravo izašli iz kreveta ne smatra se nemarnim – zapravo je vrlo poželjan! Muškarce s tom frizurom smatraju opuštenima i nonšalantnima. A ženama je taj zapušten izgled vrlo zanimljivi!
U razbarušenoj varijanti, kosa na vrhu glave i sa strane je duža i malo razbarušena. Važno: kosa ne smije izgledati previše dotjerano. Zato je savršena za muškarce koji vole proći rukama kroz kosu dok razmišljaju ili za one koje vole boraviti u prirodi pa im vjetar mrsi kosu. Međutim: tu frizuru treba održavati redovitim šišanjem. Kod oblikovanja, kosa može padati oko lica ili se može začešljati rukama. Savjet: naglasite pojedine pramenove s malo styling kreme.

Zlatno pravilo: žene vole samopouzdane muškarce koji drže do svog stila i izgleda. Što je s muškarcima koji počinju gubiti kosu? Posegnite samopouzdano za britvicom i obrijte glavu!