summer-hairstyles-2
Styling kose | Ljeto

Inspiracija s modnih revija za ljetne frizure 2013.

Sunce je otjeralo oštru zimu zbog koje smo često bili u zatvorenom prostoru i odjeveni u debele slojeve odjeće. Sada je došlo vrijeme za otvorene cipele i kratke ljetne haljine. Ali, čekajte! Nismo se još odlučili za odgovarajuće ljetne frizure. Modeli na modnim revijama u poznatim modnim metropolama pokazuju lijepe frizure koje se lako oblikuju. Želimo vam pomoći s nekoliko savjeta o pripremi kose za ljeto

Sada je vrijeme za vježbanje jedinstvenih, ali jednostavnih ljetnih frizura kako biste izgledali dobro gdje god budete proveli ljeto. Bilo da planirate otići na ljetni odmor svog života na neku egzotičnu obalu, pripremate zabavu u svom dvorištu ili ćete otkrivati ljepote šuma, rijeka i jezera, frizura mora biti jednostavna, a kosa nesputana. Osim toga, besmisleno je trošiti prekrasno ljetno vrijeme na oblikovanje frizure. Vrućina, vlažnost zraka i mogući vjetar samo će kvariti složenu frizuru i vaš trud učiniti uzaludnim. Ne brinite se ako vaše oblikovanje ne izgleda kako ste zamislili! Nazovite to svojom nezaglađenom ljetnom frizurom. Ljetne frizure ne moraju biti precizne, ne mora svaka vlas biti ravna ni kovrče ne moraju biti strogo definirane. Pustite neke pramenove da prirodno padaju. Nezaglađene frizure su u modi. Međutim, nezaglađeno ne znači neuredno. Neuredna kosa nije nimalo lijepa.

Nadamo se da će vam naši savjeti i fotografije pomoći da nađete ležernu frizuru za svoje omiljene ljetne aktivnosti.

Kako njegovati kosu tijekom ljeta

Vaša kosa može preživjeti dan na suncu bez ijednog oštećenja. Međutim, s vremenom i u spoju s vjetrom, slanom vodom ili kloriranom vodom, kosa može postati krhka, suha i beživotna.

Nije bitno imate li kosu morsko plave boje ili ste brineta. Za ljetnih mjeseci kosa treba dodatnu njegu kako bi zadržala svoju blistavu boju i sjaj.

Njega kose s UV-zaštitom: UVA i UVB filtri štite kosu i osjetljivo vlasište. Danas mnogi styling proizvodi sadrže te zaštitne sastojke.

Pokrivena kosa: Nosite šešir ako želite provoditi vrijeme na suncu. Šeširi štite kosu i vlasište, ali su i pravi čuvar od toplinskog udara. Usto, sa šeširom dobivate jedinstven stil.

Šiške na stranu: Za ljetnih mjeseci šiške mogu biti naporne. Ispod kose skuplja se toplina i izbija loj koji uzrokuju mrlje i prištiće na čelu. Pustite šiške da rastu i pričvrstite ih sa strane ukosnicom.

Sušilo u stanju mirovanja: Koristite sušilo što manje. Nakon sušenja na nježnom i toplom ljetnom povjetarcu, kosa izgleda zdravo i prirodno lijepo.

Ležerne kovrče idealne su za oblikovanje ljetnih frizura. U svojim videouputama Armin Morbach, vrhunski stručnjak za kosu, pokazuje kako se oblikuju morske kovrče.

Video: Kako oblikovati morske kovrče

U našoj galeriji pokazujemo nove ljetne frizure 2013. i savjete za oblikovanje.

Galerija: Ljetne frizure s modnih pista