Styling kose | Kratka kosa

Kratke i iznimno kratke frizure

Osjećati rashlađujući vjetar na vratu tijekom vrućih ljetnih dana osobito je lako ako imate kratku kosu. Ove je godine možda lakše donijeti odluku da ošišate svoju dugu kosu jer je kratka kosa u modi. Donosimo vam moderne kratke frizure.

Ošišati dugu kosu možda nije laka odluka s obzirom na to koliko je vremena trebalo da kosa naraste. Međutim, jednostavna kratka frizura može vam dati stil koji ste uvijek željeli, uz zdraviji izgled kose. Kratke frizure usmjeravaju pozornost na lice i naglašavaju njegovu ljepotu. Teško da ćete izgledati kao muškarac samo zato što ste ošišali svoju kosu. Uz nježne ženstvene crte lica, senzualne usne, šminku i nakit, vaša će ženstvenost privlačiti poglede. Niz vrlo ženstvenih glumica i modela pokazuju kako kratke frizure mogu biti seksipilne. Danas je Julianne Hough jedna od mnogih glumica koje su se ošišale na kratko.

Korak po korak do kratke frizure

Prije nego što se odlučite za kratku frizuru, provjerite koja vam trenutačna trendi frizura najbolje pristaje. Tu su duža pixie-frizura, dječačke frizure kao i kratki bobovi koji vam mogu biti prijelaz do vrlo kratke kose. Na tim se frizurama možete zadržati ako vam željena frizura ipak ne pristaje. Šišanje na vrlo kratko veliki korak. S druge strane, možda otkrijete da je kratka kosa baš vaš stil!

Koja vam kratka frizura najbolje pristaje?

Prije nego što se odlučite ošišati na kratko, analizirajte svoje lice i uvjerite se da ste dobro izabrali:

Okrugla lica: Asimetrične pixie-frizure s mnogo volumena na vrhu glave idealne su za okrugla lica. Vaše će lice izgledati uže.

Četvrtaste crte lica: Nezaglađeni bobovi pristaju četvrtastim licima. Postepene frizure omekšavaju crte lica, dok šiške prekrivaju četvrtasta čela.

Ovalna lica: Gotovo sve kratke frizure sjajno pristaju ovalnom licu. Pramenovi kose koji padaju preko čela čine sve kratke frizure mekšima i razigranijima.

Srcolika lica: Bobovi s pramenovima kose koji padaju preko čela i kovrče izvijene na van savršeno pristaju srcolikim licima.

U našoj galeriji donosimo kratke i kraće frizure. Možda pronađete svoj stil među raznim kratkim frizurama.

Galerija: Varijante kratkih i kraćih frizura