shortcuts-for-wavy-hair
Styling kose | Kratka kosa

Kratke frizure za valovitu kosu

Imate valovitu kosu i razmišljate o kratkoj frizuri? Nema problema! Imamo prekrasan dokaz da to dvoje savršeno pristaje jedno uz drugo. Također ćete doznati na što trebate pripaziti kod šišanja, sušenja i oblikovanja, tako da sve bude kako treba

Tekstura vaše kose igra važnu ulogu u odabiru nove frizure. Međutim, ne biste smjeli nikome dopustiti da vas uvjeri kako se prirodna valovita kosa ne smije ošišati na kratko. To je zabluda. Kratke frizure mogu izgledati nevjerojatno dobro u valovitoj kosi! I to je daleko od jedine pozitivne činjenice u spoju valovite i kratke kose. Evo ukratko svih pluseva:

 
  • Zahvaljujući valovitoj teksturi, kratka kosa izgleda delikatno i ženstveno.

  • Samo zato što je kosa kratka, nema potrebe za stvaranjem volumena. 

  • Frizura je lagana i ne stvara nelagodu.

  • Frizura se može mijenjati: možete naglasiti kovrče ili izravnati kosu.

  • Vrlo praktično: pranje, sušenje i oblikovanje traje daleko kraće.

Pronađite svoju omiljenu novu kratku frizuru! Donosimo najljepše frizure za valovitu kosu u galeriji:

Kratke frizure za valovitu kosu

Ukratko: Savjeti za valovite kratke frizure

Šišanje
- Valoviti volumen može se smanjiti postepenim šišanjem. Tada kosa nježno pleše oko lica, ne zasjenjujući ga.

- Kosa sa strane i na pozadini glave može se ošišati vrlo kratko. Međutim, kosa na vrhu glave trebala bi biti duža. Time se naglašavaju prekrasni valovi i otvara se velika raznolikost oblikovanja.

Sušenje
- Difuzor na sušilu podiže kosu od tjemena tijekom sušenja, stvarajući dodatni volumen. Valovi su definirani i nisu zapetljani.

- Želite izravnati svoju kosu? Nanesite pjene na nju i posušite je na okruglu četku. Neka četka bude nešto manja, tako da kraću kosu možete lako uviti na četku za ravnanje. Ako je moguće, uređajem za ravnanje kose izravnajte kosu. Nanesite lak za kosu i gotovi ste!

Oblikovanje
- Kratka kosa u mokroj frizuri može izgledati super moderno ili vrlo elegantno, ovisno o oblikovanju. Kad se na kosu stavi gel i zatim rukama nježno „gnječi“, valovi se još više naglase i frizura izgleda neobuzdanije. Ako pak želite ukrotiti valove, počešljajte kosu prema natrag ili na stranu.

- Za malo raznolikosti, možete oblikovati strogi razdjeljak na stranu, koji je sam po sebi velika promjena.

- Međutim, također možete namjerno oblikovati pojedine pramenove i oblikovati cijelu frizuru. Vosak za kosu sa sjajnim efektom postiže posebno lijepe rezultate.

- Ako se valovi raspuste, možete nanijeti suhi šampon ili puder za volumen kako bi vratile svoju punoću.

- Kopče, broševi i gumice za kosu uzbudljiv su dodatak i spašavaju vas kad je kosa neposlušna!