Styling kose | Kovrče

Valovita s volumenom

Manje je više? Pogrešno! Opraštamo se od donedavno poželjnog minimalizma i predajemo njegovo mjesto jednoj bujnoj frizuri: valovitoj kosi s volumenom. Donosimo sve o bujnoj kovrčavoj kosi te kako je oblikovati

Uveličavajte! Ponovno je u trendu imati puno volumena u kosi. Sve što trebate jest odgovarajući uvojak: meke, prirodne kovrče pune volumena vraćaju bujnu frizuru u svakodnevno oblikovanje.

Žene koje imaju prirodno kovrčavu ili valovitu kosu prave su sretnice. Naravno, druge žene trebaju malu pomoć. Ležerne kovrče možete oblikovati kod kuće uz pomoć nekoliko proizvoda i uređaja.

Oblikujte odgovarajući uvojak:

- Nakon pranja u ručnikom prosušenu kosu nanesite pjenu posebno razvijenu za kovrčanje kose i malo „gužvajte“ kosu.

- Vlažnu kosu uvijte na velike uvijače. Papilote su sjajne za tanku kosu – u tom slučaju uvijte ih oko širih pramenova.

- Posušite kosu i zatim izvadite uvijače ili papilote. Zamahnite glavom gore-dolje da se kovrče malo opuste i poprskajte ih lakom za snažno učvršćivanje.

- Ako nemate mnogo vremena, možete posegnuti za uređajem za kovrčanje kose i nakovrčati pramen po pramen.

Na istoj valnoj duljini – otkrijte razne mogućnosti oblikovanja trendi bujne kovrčave kose:

Valovita kosa s volumenom u stilu djece cvijeća

Valovita kosa s volumenom u stilu djece cvijeća

U punom cvatu: privlačan romantizam na reviji Diane von Fürstenberg

Snaga cvijeća: kovrče s volumenom pojavljuju se iz ravne, ali bujne kose kod vlasišta, malo iznad razine uha. Savjet: širokom četkom početkajte kosu. Kako izgleda? Niski razdjeljak na stranu unosi eleganciju u romantičnu frizuru iz snova, a kopča s velikim cvijetom unosi sanjiv miris u kosu

Valovita kosa s volumenom: Srednje duga!

Opuštena čestitost: postepena kosa i nedefinirane kovrče kod dizajnera Thakoona

Da bi kosa bila bujna i kovrčava, ona ne mora biti jako duga – u ovom je trendu bitna punoća! Zato kosa do ramena tako sjajno izgleda u trendi frizuri valovite kose s volumenom. Postepeno ošišana kosa idealna je za ovu frizuru. Srednje duga kosa oblikuje se ležerno, kao da ste tek izašli iz kreveta: ovdje nježne kovrče počinju u visini obrva i izgledaju nedefinirano. Ne brinite se oko razdjeljka po sredini glave – ležernost je bitna!

Valovita kosa s volumenom: Povratak u budućnost

Chanel je povratak ove frizure s dodacima pretvorio u futuristički izgled

Nadogradnja frizure: sada frizure s volumenom također dobivaju trendi dvobojni ton. Zašto su nove kovrče tako posebne? Zbog modernih pramenova! Oni osvježavaju boju kose, a daju joj i vizualnu dubinu. Time se ističe trendi i moderna bujnost kose.