Vaše kovrče nikad nisu bile tako lijepe
Styling kose | Kovrče

Vaše kovrče nikad nisu bile tako lijepe

Beživotne, neuredne, kuštrave? Katkad je teško ženi s prirodnim kovrčama da zavoli svoju kosu. Mi joj kažemo: to nema veze sa srećom i ima puno veze s ispravnom njegom. Evo što trebate znati za prekrasne kovrče

Pokret za pozitivan stav prema svom tijelu bio je očekivan: mršave manekenke su lijepe, no nisu mjerilo ženskog stasa. Svaka žena ima pravo osjećati se lijepom, kakva god bila njezina figura. A ljubav prema sebi ne bi smjela stati na kosi. Žene s kovrčavom kosom često bi dale sve da imaju glatku i ravnu kosu – no trebale biste biti ponosne na svoju prirodnu kosu! Poslušajte naše savjete za ispravnu njegu kose i oblikovanje, svidjet će vam se rezultati.

Frizure za kovrče

Za lijep izgled kovrči, ključno je kako je kosa ošišana. Dobro ošišana kosa daje dražesne kovrče; loše ošišana kosa i vaša noćna mora počinje. Evo jednostavnog pravila: što je kraća, to su kovrče više skupljene. Kosa do ramena najbolja je za kovrčavu kosu koja nije osobito gusta; ako imate kosu punu kovrča, možete je pustiti da bude duga. No za obje dužine, pažljivo postepeno šišanje je obavezno: ono daje više živahnosti kosi, a to je ono što sve dame s kovrčavom kosom žele.

Savršena njega za kovrčavu kosu

Zašto je kovrčava kosa suša od ravne kose? To nije neki misterij. Kovrče nisu tako blizu tjemenu pa pokupe manje prirodnog hidratantnog ulja. Zlatno pravilo za kovrčavu kosu jest: njegujte je. A zatim je opet njegujte. Trebate šampone i regeneratore koji vlaže kosu do kutikula. Ne zaboravite umasirati dobar proizvod za obnovu kose barem jednom tjedno. Savjet: da se kovrče ne otežaju, pokušajte promijeniti rutinu pranja kose: prvo regenerator, a zatim šampon.

Kako oblikovati prirodne kovrče

Nakon pranja kose, nježno je prosušite ručnikom i zatim pažljivo rasčešljajte češljem sa širokim zupcima. To je jako važno jer je vlažna kosa puno osjetljivija od suhe kose i prije će popucati. Kako biste si olakšali češljanje: prije nego što počnete, poprskate kosu regeneratorom koji se ne ispire. Za kosu je najnježnije ako pustite da se osuši prirodno na zraku – i ako je zagladite kremom za definiranje kovrča, dobit ćete svoje kovrče iz snova. Jedan savjet: ako ipak trebate sušilom posušiti kosu, prvo nanesite proizvod za zaštitu od topline i koristite difuzor.

Vraćanje živahnosti kosi

Jesu li kovrče uvijek najbolje kad su svježe oprane? Ne mora biti. Ne preporučuje se kovrčavu kosu prati svaki dan – to će je samo još više učiniti suhom. Ako su vaše kovrče izgubile svoju živahnost drugog dana od pranja, osvježite ih. Postoje posebni sprejevi za kovrče: nekoliko puta kratko poprskajte, zatim „zgužvajte“ kovrče i povratit će svoju živahnost. Savjet: oprostite se od suhih vrhova: nanesite nekoliko kapi ulja za kosu i nanesite ih na vrhove kose.

SOS: Dan loše frizure

Čak vas ni najbolja njega kose neće poštedjeti dana loše frizure. No nemojte očajavati, uvijek imate ovu mogućnost: skupite kosu u punđu, ili labavo skupljenu u niski šinjon ili zaglađeno povučenu u visoku punđu i čvrsto pričvršćenom gumicom. Savjet: kako bi ta frizura savršeno izgledala, prvo navlažite površinski dio kose s malo vode i počešljajte kosu, zatim je skupite u punđu. Poprskajte lakom da je fiksira i zagladite kosu dlanovima.

Otkrijte: Kovrče