curl-styling-2
Styling kose | Kovrče

Oblikovanje kovrčave kose: Ravna kosa na vrhu glave i kovrčavi vrhovi

Vidjeli smo Christinu Hendricks i modele Bottege Venete s prekrasnim retro-frizurama s ravnom kosom na vrhu glave i kovrčama ili valovima koji ležerno padaju od razine uha. Pokazujemo vam kao možete oblikovati svoju varijantu te retro-frizure i predlažemo šminku koja će upotpuniti izgled

Ravna kosa na vrhu glave koja prelazi u valovitu kosu ili kovrče može ostaviti dojam romantične ili neobuzdane frizure. Kovrče i valovi mogu biti razbarušeni ili lijepo definirani (pogledajte kovrče Christine Hendricks gore). Ako želite privlačiti poglede, možete natapirati vrhove kovrča poput modela na fotografijama ispod. Može se napraviti nejednak ili precizan razdjeljak bilo po sredini glave ili sa strane. Kosa iznad čela može biti začešljana u stranu i pričvršćena kopčom ili izvučena više na lice.

Retro-kovrče na modnoj pisti

Retro-kovrče na modnoj pisti
© Getty Images

Modeli Bottege Venete na modnoj su pisti pokazale nove retro-kovrče u smeđoj, crvenoj i plavoj kosi. Retro izgled upotpunile su jarkim, hrđavo-crvenim ružem za usne. Maskara i tuš za oči nježnih su smeđih nijansi.

Izražajna frizura privlači pozornost. Kontrast između ravne kose na vrhu glave i kitnjastih vrhova privlačna je značajka ove frizure iz 1940-ih s mnogo razigranih, no elegantnih varijanti. Modeli su odabrali duboki razdjeljak na stranu koji je unio tek malo strogosti u izgled. Kosa iznad čela počešljana je ravno uz rub kose i sa strane pričvršćena kopčom. Mnoge će majke oblikovati ovakvu frizuru svojim djevojčicama. Element školarke u kontrastu je sa strogim razdjeljkom na stranu i smekšava ukupan dojam ove frizure.

Oblikovanje retro-kovrčave frizure

Za oblikovanje ove frizure iz 1940-ih s ravnom kosom na vrhu glave i kovrčavim vrhovima trebate imati kosu dugu barem do ramena.

1. Nakon što operete kosu, posušite je sušilom i oblikujte ravan razdjeljak sa strane.

2. Nanesite zaštitu od topline prije nego što počnete ravnati kosu. Uređajem za ravnanje kose izravnajte kosu na vrhu glave i iznad čela. Uzimajte tanje i manje pramenove i ravnajte kosu do razine uha.

3. Malo navlažite kosu prije nego što tanke pramenove uvijete na uvijače malog promjera, počevši od razine uha prema vrhovima i zatim posušite kosu sušilom. Za oblikovanje kovrči možete koristiti i uređaj za kovrčanje kose, no kosa mora biti posve suha.

4. Prstima raščupajte kovrče kako biste dobili bujan izgled nedefiniranih kovrči.

5. Na kraju kopčom sa strane glave pričvrstite kosu. Frizuru obilno poprskajte lakom za kosu za postojanost tog bujnog izgleda.