power-hairstyles
Styling kose | Frizure iznad 50

Moćne frizure

Zanima li vas kakve frizure nose najuspješnije, najmoćnije ili najutjecajnije žene svijeta? Pokazat ćemo vam frizure žena koje su u središtu javnosti. Naši su primjeri supruge političara i vrhovnika država, glavna direktorica te komičarka i voditeljica

Moćne žene imaju jednu zajedničku značajku: znaju kako se mogu prikazati u najboljem svjetlu, istodobno izražavajući sebe i svoje stavove. Frizura je dio tog imidža. Neke moćne žene otkrile su koja im frizura najbolje pristaje i, naravno, znaju da je ne bi trebale mijenjati. S godinama su njihove frizure postale dio njihove osobnosti i izražavanja. Te su frizure postale dio njihove privatne i javne osobe. Primjerice, modna carica Anna Wintour poznata je po svojoj bob-frizuri.

Moćne frizure – Što izražavamo tom frizurom?

Pobliže pogledajte gornje fotografije moćnih žena (slijeva nadesno):

Anna Wintour:

Anna Wintour glavna je urednica američkog časopisa Vogue te je važna i moćna figura u modnoj industriji. Godinama nosi ravnu, do brade dugu bob-frizuru sa šiškama do obrva koja je postala dio njezinoga stila. Ona suši svoju precizno ošišanu kosu do glatkog sjaja. Vrhovi kose su uvijeni.
Njezina frizura izražava perfekcionizam i disciplinu.
Strogoća njezine frizure može se omekšati osmjehom, no i produbiti izrazom hladne distanciranosti.

Ellen DeGeneres:

Ellen DeGeneres:
Pedesetčetverogodišnja Ellen DeGeneres je žena s više talenata. Proslavila se kao komičarka, voditeljica, spisateljica i glumica. Njezina životna partnerica je Portia de Rossi koju vjerojatno znate iz televizijske serije „Ally McBeal“.
Njezina dječačka frizura platinaste boje vrlo je kratka sa strane, a kosa na vrhu glave malo je duža.
Njezin izgled i stil izražavaju isto: živahnost, smionost i laganu prgavost
Ellen DeGeneres nosi frizuru koja odgovara njezinom vedrom pristupu životu i poslu.

Michelle Obama:

Gospođa Obama sada je 48-godišnjakinja. Diplomirala je pravo na Harvardu i preuzela ulogu američke prve dame.
Michelle Obama ošišana je na bob s mekim, uvijenim kovrčama. Neki vrhovi njezine guste kose prirodno su izvijeni. Katkad šiške nosi na stranu. Njezin stil je u skladu s njezinom funkcijom, no ona izgleda nježno i ženstveno.
Njezina je frizura prikladna za snažne i prirodne žene poput Michelle Obame.

Ann Romney:

Ann Romney je supruga trenutačnog republikanskog američkog predsjedničkog kandidata Mitta Romneyja. Par ima petero djece i 18 unučadi. Šezdesettrogodišnja Ann Romney predana je svom dobrotvornom radu. Preboljela je rak dojke i živi s multiplom sklerozom.
Ann Romney boji svoju srednje dugu valovitu kosu u svijetloplavu nijansu. Kosa iznad čela počešljana je valovito u stranu.
Sviđa nam se prirodna živahnost njezine kose koja ostavlja dojam samopouzdanja i prirodnog izgleda.
Ann Romney privlači ovom frizurom, no ne samo na političkoj sceni.

Video: Oblikovanje banana-punđe

Galerija: Moćne frizure