hairstyles-for-glasses
Styling kose | Naočale

Sjajne kombinacije frizure i naočala

Moderne kombinacije frizure i naočala privlače pozornost. Odabirom odgovarajućih frizura i naočala koje pristaju uz vaše lice pokazujete da imate stila i dara za posebnost. Rezultat je jedinstven, poseban izričaj vašeg stila. Pokazujemo vam kako možete odabrati najprikladnije naočale i frizuru kako biste naglasili svoje crte lica

„Pretvorite nedostatak u korist!“ Ova se fraza može odnositi i na vaše mišljenje prema naočalama. Doznajte kako svoj problem s vidom možete pretvoriti u priliku za oblikovanje vlastita stila odabirom frizure i naočala prema svojim crtama lica za poseban i skladan izgled.

Odabir odgovarajućih naočala

Imate…

…visoko čelo: naočale trebaju prekrivati obrve i biti smještene visoko na licu kako bi se vizualno smanjilo čelo.

…izraženu ili šiljastu bradu: donji dio okvira naočala trebao bi biti okrugao, a vrh naočala blizu obrva ukrašen. Ukrasi skreću pozornost na vaše oči.

…svijetle ili neobično tanke obrve: okvir naočala trebao bi biti taman na vrhu, a svjetliji na dnu. Gornji tamniji dio naočala zamjenjuje nedostatak tamnih obrva.

…bore od smijanja: bore od smijanja mogu se skriti iza širokih nogica okvira naočala.

…visoke jagodice: mačji oblik naočala u stilu 1950-ih i 1960-ih vizualno produžuju lice i definiraju linije oko obraza i očiju.

Odabir privlačne kombinacije frizure i naočala

U pravilu naočale pristaju uz većinu frizura. Ipak, ima nekoliko malih pojedinosti kojima možete postići očaravajući stil:

Kovrče? Ne! – Nježno valovita kosa? Da! Kombinacija dugih valovitih kovrči i naočala prekrivaju lice. No kratke kovrče i naočale stvaraju prekrasan i često profinjen stil.

Šiške: Razmislite o frizuri bez šišaka koje prekrivaju cijelo čelo. Možete nositi šiške na stranu. Da biste izbjegli lice prekriveno kosom i naočalama, izbjegavajte duge šiške.

Razdjeljak: Pravilo je da nema pravila. Bilo koji razdjeljak pristajat će uz naočale, od razdjeljka po sredini glave, razdjeljka na stranu ili bez razdjeljka. Kako god vam se sviđa.

Pramenovi unose zanimljivost u frizuru. Jednostavne, jednobojne naočale ne odvraćaju pozornost od vaše jedinstvene boje kose. Samo je nebo granica u odabiru boje kose, od jarko ružičaste do ombre frizure!

Frizura i naočale
© Getty Images

Nezaglađen rep ublažava strog dojam tamnih okvira naočala

Nezaglađen rep: Napravite razdjeljak po sredini glave i začešljajte kosu. Skupite kosu u rep na potiljku ili na pola pozadine glave. Možete oblikovati i šinjon. Nezaglađen izgled omekšava lice. Međutim, nemojte izvlačiti pramenove kose na lice. Kosa se može zaplesti u okvir naočala. Ako imate dužu kosu, možete skupiti rep s jedne strane.

Pogledajte našu galeriju zvijezda! Donosimo vam kombinacije frizura i naočala koje su nam se najviše svidjele.

Privlačne kombinacije frizure i naočala