Styling kose | Gel za kosu

Pomoć za katastrofu na glavi: Styling proizvodi i savjeti

Ne skrivajte se, izađite! Nesretan odabir frizure ne bi vas smio deprimirati. Umjesto očajavanja, isprobajte naše savjete i upotrijebite korisne styling proizvode i dodatke za kosu. U svega nekoliko koraka katastrofu na glavi možete pretvoriti u lijepu, kreativnu frizuru

Styling proizvodi

Ovaj napola mokar izgled oblikovan je gelom, a kosa iznad uha začešljana je na moderan i strog način. Ostatak kose prirodno pada na leđa

Styling proizvodi koji spašavaju:
Glavni proizvod koji spašava od propasti jest gel za kosu. Gel čini čuda jer posve mijenja izgled frizure u mokru i glatku. Brzo i bez previše muke, gel stvara trendi mokar izgled koji pristaje kosi svake dužine i frizure. Nanesite više gela kako biste oblikovali „posve mokar izgled“. Protrljajte gel među dlanovima i objema ga rukama nanesite na kosu. Zatim češljem rasporedite gel od korijena do vrhova. Ili, možda želite gel samo na dijelu kose, primjerice, s jedne strane (strane na kojoj ste napravili razdjeljak), prije začešljavanja kose u lažan undercut. Ako imate vremena ili mogućnosti, navečer operite kosu šamponom kako biste uklonili gel iz kose ili je barem dobro raščešljajte prije spavanja.

Styling pribor koji spašava:
Kovrčanje kose vrlo je učinkovita metoda da skrijete problematičnu frizuru. Kovrčava kosa doimlje se kraćom, a linije te omražene frizure više nisu toliko vidljive. Nanesite zaštitu od topline prije uporabe uređaja za kovrčanje kose ili uvijača te posušite kosu da oblikujete kovrče. Prstima nježno prođite kroz kosu. Na pojedine pramenove ili vrhove možete nanijeti malo voska da ih naglasite.

Suprotan učinak može biti upravo ono što vam treba. Frizura se oblikuje vrlo ravno uređajem za ravnanje kose ili setom za ravnanje kose (morat ćete eksperimentirati s metodama ravnanja). Moguće je da će vaša nova frizura izgledati mnogo bolje s ravnom kosom. Ravna kosa može dovoljno promijeniti vaš izgled i frizuru da biste se mogli pomiriti sa svojom frizurom.

Ukrasi za kosu:

Styling proizvodi

Više stila u frizuru možete unijeti ako pričvrstite šiške na stranu ukosnicom ili kopčom

Pomoć stiže i u obliku obruča za kosu, ukosnica, kopči i gumica. U slučaju da kosa nije dovoljno dugačka, začešljajte je kod uha i pričvrstite dvjema ukosnicama u križ. Tim ćete trikom pričvrstiti i najkraću kosu. Kako bi kosa bila podatnija, nanesite malo voska za kosu.

Mislite da je vaša kosa ili frizura preduga za vaše lice ili vam se frizura općenito ne sviđa? Skupite kosu u rep. To je sjajno rješenje! Kosu sa strane možete maknuti s lica obručem ili vrpcom za kosu. Lakom za kosu poprskajte frizuru kako bi obruč ili ukras u kosi bio pričvršćen.

Armin Morbach, vrhunski stilist, u svojim videouputama pokazuje kako ukrasima i dodacima za kosu možete promijeniti svoj izgled.

Video: Kako uljepšati punđu ukrasima za kosu