Styling kose | Gel za kosu

Styling gel – drugo pojavljivanje

 

Styling gel pomaže u oblikovanju iznimnih i raznolikih frizura. Pokazat ćemo vam najnovije i najljepše frizure zvijezda za kratku i dugu kosu te objasniti kako nanijeti styling gel da oblikujete prikazane frizure.

 

Styling gel nije bio među proizvodima za oblikovanje frizure od 90-ih godina. Tada je uporaba styling gela za mnoge bila jeziva pomisao. Uglavnom su ga povezivali s bodljama, jež-frizurom i slijepljenom začešljanom kosom stvorenja iz pakla. No styling gel lani se ponovno pojavio. Bio je hit svake modne revije.

 

Za svoju seksi ljetnu modu 2012. Giambattista Valli koristio je gel da poveže mokar izgled i izgled s plaže. Nanio je styling gel blizu korijena da začešlja kosu, dok je ostatak kose padao preko ramena prirodnom i mekom valovitošću. Zvijezde poput Evan Rachel Wood također su upotrijebile styling gel za izražavanje svog osobnog stila.

Giambattista Valli kreativno koristi styling gel

Model izgleda kao da je ušla u more prije nego što je rukama prošla kroz kosu. Frizuru je oblikovao Giambattista Valli

Styling gel danas se koristi za oblikovanje prekrasnih frizura. Za razliku od prije, styling gel danas oblikuje složene frizure poput elegantne ravne frizure ili glamuroznih kovrči, uz raskuštran izgled i zalizane punđe. Time donosi razne mogućnosti oblikovanja kod kratke i duge kose. Danas je moderno nanijeti styling gel samo na dio kose.

 

Sastav styling gelova također se promijenio. Uz tradicionalni mokri gel i styling gel, danas imamo i gel-vosak koji sadrži ulje. Gel-vosak nanosi se ako želite trenutačno vrlo moderan razbarušen izgled. Nove gel-frizure veoma su glamurozne pa ih preporučujemo za svečane prigode. U galeriji pokazujemo kako zvijezde nose nove frizure i kako ih možete oblikovati. Bez obzira na to imali vi dugu ili kratku kosu, uvjereni smo da ćete pronaći frizuru koja će vam se svidjeti.

Najljepše gel-frizure zvijezda

Web linkovi (više o gelu)

Chanelove mokre frizure za ljeto 2012 >> style.com

Video-upute: moderan izgled sa styling gelom >> youtube.com

Kako gelom oblikovati kovrče >> ehow.com