retro-hairstyles
Styling kose | Frizure 50-ih

Povratak glamuroznih retro-kovrča

Veronica Lake, Marlene Dietrich i Grace Kelly u 1940-ima i 1950-ima učinile su velike, jasno definirane kovrče i razdjeljak duboko sa strane hit-frizurom generacije. Danas je ta hollywoodska glamurozna frizura ponovno u modi! Zvijezde i modeli ponovno nose velike kovrče. Niže doznajte kako ih i vi možete oblikovati

Ova vam je frizura vjerojatno poznata iz starih hollywoodskih filmova kad su glumice nosile velike glamurozne kovrče. Zagledajte se u njih! Možda se zaljubite u tu gracioznu, ženstvenu frizuru. Glumice poput Rite Hayworth i Veronice Lake bile su ikone stila svoga vremena s tim glamuroznim frizurama koje su nadahnjivale žene diljem svijeta. Današnje zvijezde poput Julianne Hough, Dite Von Teese i druge idu njihovim stopama, no udahnule su nov ženstven izgled tom starom hollywoodskom glamuroznom stilu. TV-serija Momci s Madisona također je odigrala veliku ulogu u povratku velikih kovrči. Radnja serije događa se u New Yorku u 1950-ima i 1960-ima, a privlačne glumice iz serije privukle su pozornost elegantnim, ženstvenim frizurama tog razdoblja. Jaunary Jones, to jest Betty Draper, ponajviše je potaknula popularnost te frizure.

Retro-frizure: Styling savjeti

Retro Hairstyles
© GoRunway.com

Za retro-frizure s velikim kovrčama boja kose trebala bi biti ujednačena. Nema pramenova u retro-frizurama. Kosa bi trebala biti duga barem do ramena. Kad oblikujete velike glamurozne kovrče, možete odabrati jednu od varijanti frizure:

Lagano nezaglađene glamurozne kovrče izgledaju moderno. Prstima nježno razbarušite savršeno oblikovane kovrče. Nježnim češljanjem kovrči postići ćete isti učinak. Kosa će izgledati manje kruto i imat će više volumena.

Ako imate dovoljno dugu kosu, prebacite je preko jednog ramena. Ta varijanta frizure izgleda osobito glamurozno.

Šminka koja najbolje pristaje uz retro-frizure jest jarko crveni ruž na usnama i crna maskara na trepavicama, što je također uzeto iz hollywoodskog zlatnog razdoblja. Ovisno o vašem stilu, oči možete jače našminkati crnom olovkom (smokey eyes) ili nanijeti na njih ružičasto sjenilo.

Kako oblikovati retro-frizure

1. Na ručnikom prosušenu kosu nanesite styling pjenu u količini teniske loptice.

2. Češljem za tapiranje napravite precizan razdjeljak na stranu.

3. Deblje pramenove kose uvijte na uvijače srednje veličine ili na veći nastavak uređaja za kovrčanje kose. Kovrče možete oblikovati i prstima te ih pričvrstiti kopčama i učvrstiti lakom za kosu.

4. Posušite kosu, a zatim nježno izvucite uvijače. Naravno, sušenje nije potrebno ako koristite grijače uvijače.

5. Oblikujte kovrče prstima.

6. Možete nanijeti malo gela ako želite zaglađen izgled ili da biste ukrotili kosu koja „leti“.

7. Frizuru učvrstite lakom za kosu za ekstra sjaj.

Uživajte u našoj galeriji. Donosimo vam retro-frizure u stilu slavnih hollywoodskih dana.

Galerija: Zvijezde i modeli s retro-frizurama

Preporučeni proizvodi