dutch-braids-2560x963
Styling kose | Festivalske frizure

Pletena kosa: Kako isplesti nizozemske pletenice

Pletene frizure trenutačno su vrlo popularne – donosimo najbolje od njih. Ovog puta tema su nizozemske pletenice. Ne brinite se previše oko finesa ili složenih tehnika pletenja – kad svladate pletenje, ova će vam frizura biti toliko jednostavna koliko je i jedinstvena. Objašnjavamo sve što trebate znati o nizozemskim pletenicama, uključujući tehniku pletenja

Pletenice su se otarasile imidža da ih nose samo djevojčice. U međuvremenu su našle trajno mjesto na glavama svjetskih pratitelja mode. Zašto su pletenice danas opet tako popularne? Razloga je mnogo. Ponajviše su efekt privlačenja pogleda i raznolikost zaslužni za uspjeh pletenica. Francuska, riblja kost, čipka-pletenica… Pletene frizure imaju široku paletu tehnika pletenja i oblikovanja frizura. Kako se odlučiti? Pratite naše preporuke. Isprobajte što više pletenica. Što kažete na nizozemske pletenice? One su trenutačno vrlo trendi!

Što su nizozemske pletenice?

Što su nizozemske pletenice?
© Getty Images

3D efekt: nizozemske pletenice uvijek izgledaju povišeno zbog posebne tehnike pletenja

Nizozemske pletenice izgledaju kao da su pričvršćene na kosu. Jasno se ističu na kosi i kao da imaju puno više volumena od klasičnih pletenica. To je zašto što se pletu slično kao francuske pletenice – samo obrnuto. Umjesto da se pramen stavlja na pramen i dodaje preko prethodnog pramena, pramen se ubacuje od ispod. Time se dobiva 3D efekt.

Podsjetnik: evo kako se plete francuska pletenica:

Nizozemske pletenice, korak po korak:

Za savršene pletenice potrebna je savršena priprema. Kako bi kosa bila podatna i imala potrebnu postojanost, ne smije biti svježe oprana. Tako kosa neće kliziti iz pletenice. Možete nanijeti i suhi šampon. Time ćete dobiti dodatni volumen i mat teksturu kose.

1. Počešljajte kosu prema potiljku i razdvojite je prstima od čela na tri dijela.

2. Položite pramen s desna ispod pramena u sredini.

3. Zatim položite pramen s lijeve strane ispod pramena u sredini.

4. Nastavite tako, stavljajući vanjske pramenove ispod srednjega izvana i dodajući kosu u pramenove kako pletete.

5. Kad dođete do potiljka, ispletite pletenicu do kraja, i dalje pletite „od ispod“.

6. Na kraju učvrstite frizuru lakom za kosu i gotovi ste!

Trendi savjet: Možete „nabildati pletenice“ za bujnost pletenice. Kad ste ispleli pletenicu i svezali kraj gumicom, nježno i malo izvucite pramenove iz pletenice. Tako će imati puno više volumena i ležerniji izgled.